Het meisje met de iPad en violen schilderen

 

Het meisje met de iPad en violen schilderen

Het meisje met de iPad en violen schilderen vervolg.

Ingreep in de compositie 

De huid schilder ik met de kleuren; wit, citroengeel en Venetiaans rood, en het stoelkussen wordt gemengd met blauw, groen en wit.
Tijdens het schilderen bevalt de compositie me minder, en corrigeer ik het schilderij door er een stuk van de onderkant af te halen. Daarom vind ik het op olieverfpapier schilderen zo fijn, je kunt het formaat direct aanpassen en nu staan de violen nadrukkelijker op de voorgrond en is de compositie beter.

 

Het meisje met de iPad en violen schilderen

 

Kleur neerzetten

Voor de basis van de violen meng ik diverse kleurencombinaties olieverf op het palet. Experimenteer ermee! Met de kwasten maat 18 en 12 zet ik de kleuren van gelen, groenen en licht paars in losse streken neer. Voor een lichte, dunne kleur gebruik ik meer terpentine aan de kwast.

 

 

 

 

Met paletmes openbrekenHet meisje met de iPad en violen schilderen

Daarna breek ik de basis voor de violen weer open door met het paletmes over de natte verf te strijken, zet er vervolgens met de kwast weer nieuwe kleuren bij en ik herhaal het proces tot de basisvorm voor de violen naar mijn zin is. Vervolgens voeg ik nog wat lichtpaars en donkere gelen bij.

 

 

 

 

Het meisje met de iPad en violen schilderen.

Met paletmes de vioolblaadjes trekken

Het meisje met de iPad en violen schilderen, paletmes

Nu ga ik de violen uit de verf te voorschijn halen. Ik kijk naar de basisvorm, en zie de violen langzaam ontstaan. Met een kwast zet ik eerst met Venetiaans rood en cadmium geel de donkere kernen neer. En daarna met wit, raw omber of gemengd groen trek ik lijnen voor de blaadjes en de bloemblaadjes. Daarna strijk ik met het paletmes in de natte verf de blaadjes van de bloemen uit. Het schilderij van Het meisje met de iPad en violen schilderen, is klaar

 

Het meisje met de iPad, 2017,
olieverf op papier, 31  x 31 cm

 

 

Pagina's: 1 2

Leave a Reply