Alla-prima-geschilderd. Landschappen

Alla prima geschilderd; koeien in Hollands landschap


Alla-prima-geschilderdAlla prima deze koeien in het Hollands landschap geschilderd, met olieverf op canvas board van 30 x 40 cm. Koeien vind ik leuk om te schilderen, ze hebben een goed zichtbare botten structuur. Daarnaast vraagt het, door de vlekken in de vacht, extra aandacht bij het zien.
Hier en hier zijn nog meer koeien schilderijen.

Alla prima koeien, canvas board 40 x 30cm

Het alla prima is ‘nat-in-nat’ schilderen, een schildertechniek, waarbij nieuwe verf wordt toegevoegd aan nog natte verflagen, bovendien wordt het schilderij met deze techniek in korte tijd geschilderd.

Ik schilder Plein-air met deze techniek, waarbij de kleuren behalve op het palet ook op het schilderij worden gemengd en nat tegen en over elkaar gezet. Ik bouw het schilderij op uit één verflaag en schilder het ‘klaar’ als de verf nog nat is. De verf gebruik ik puur.

Olieverf schildertechnieken

Dit zijn de drie schildertechnieken die ik vaak gebruik.

  • Alla prima – een techniek waarbij de kleur verf behalve op het palet, vooral op het (meestal) witte doek wordt gemengd. Het schilderij is doorgaans in één sessie gereed.
  • Glaceertechniek – de verf wordt telkens in dunne lagen met een zacht penseel aangebracht, waarbij vaak transparante verf wordt gebruikt. Ik gebruik ook dekkende kleuren! De laag moet droog zijn voor de volgende laag erover heen gezet kan worden.
  • Meerdere lagen (multi-layered)

ella

Beeldend Kunstenares; schilder, beeldhouwer, taxidermist en drie dagen per week teken-, en schilderlessen aan kinderen, tieners en volwassenen.

Comments are closed