uit de schilderles serie Hoe witte kleding schilderen: Alla Prima schilderen. Video 6 uit de schilderles serie: Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters

Alla Prima schilderen, video 6 schilderles ‘Witte Kleding’.

Dit is video 6 uit de schilderles serie: Hoe witte kleding schilderen als de Oude Meesters met Alla Prima of in het Nederlands ‘Nat in Nat’ schilder ik meer kleur in de japon van Cornelia Craen van H.

Video 6 uit de serie ‘Hoe witte kleding schilderen als de Oude Meesters’.

Op mijn You Tube kanaal staan nog meer schilderlessen

Drie kleuren olieverf

  • Titaanwit
  • Gele Oker
  • Koud Grijs

Kleur mengen op het palet

Met de bovenstaande drie kleuren meng ik op mijn palet een lichte zandkleur met het glaceer medium en schilder deze kleur over het goed gedroogde schilderij met de witte impasto. Hiermee demp ik de witte kleur.

Alla Prima schildertechniek

Over de lichte zandkleur ga ik verder met de Alla prima of in Nederlands het Nat-in-Nat schilderen. Het is een schildertechniek waarbij nieuwe verf wordt toegevoegd aan de voorafgaande laag of lagen nog natte verf.
Nog meer voorbeelden met de alla prima schildertechniek: Ons tentje in de sneeuw schilderen en alla prima koeien in Hollands landschap

Zandkleuren

Op het palet meng ik nu Koudgrijs met Titaanwit in meerdere toon (licht/donker) combinaties en ook meerdere tinten zandkleuren. En verdun de verf met het glaceer medium.

Toon

Bij het schilderen van deze kleurtinten let ik goed op licht en donker (toon) in de japon.
Toon is een schildertechniek van de Oude Meesters. Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters? Hier zijn de Online Schilderlessen Portret van het Meisje. Bovendien met een mogelijkheid voor een online schildercursus ‘Schilderen als de Oude Meesters’.

uit de schilderles serie: Alla Prima schilderen. Video 6 uit de schilderles serie: Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters
Alla Prima video 6 Witte kleding schilderen

Huid en kleding kleur

Met de zandkleur verf van de kleding nog aan mijn penseel, schilder ik de lichte tint van de huid van de arm en hand van Cornelia Craen van H.

Online Atelier schilderles

Huid schilderen

Er komt nog een aparte schilderlessen video serie ‘Hoe de huid schilderen als de Oude Meesters’. Deze video serie Witte Kleding maak ik met veel plezier om mijn kennis over te brengen. In Online Atelier is ook sinds januari 2021 de samen schilderen schilderles voor iedereen georganiseerd.

Na het schilderen, reinig ik mijn penselen in deze video te zien.

Andere video’s in deze serie: Hoe Witte kleding schilderen als de Oude Meesters

Leave a Reply

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel