Now Reading
Art Storytelling | het verhaal achter mijn schilderij of beeld

Art Storytelling | het verhaal achter mijn schilderij of beeld

Storytelling atelier #Haarlem . Stilleven schilderij Pot en hond

Art Storytelling, een kunst beeldverhaal; over mijn schilderijen, en eveneens over mijn 3D beelden. En ook met de discipline taxidermie in een kort beeldend verhaal verteld.

Art Storytelling, het kunst beeldverhaal: ‘Pot en Hond’

Het ontstaan van mijn schilderij van Pot en Hond en het verfrecept voor de kleur tin. Meer schilderlessen video’s zijn ook op mijn kanaal op YouTube te vinden.

Ella Looise | Schilderijen

Storytelling: Het beeld ‘De Melkkan’

Dit verhaal is ontstaan op schilderles door Anna.

Het verhaal achter mijn beeld naar Johannes Vermeer: de melkkan.

Anna, zij is een schilder leerling op mijn atelier, schilderde een paar maanden aan een fragment van het ‘Melkmeisje’ van Johannes Vermeer. In die tijd kwam ik op het idee om de disciplines van mijn werk samen te voegen; beeldhouwen, taxidermie en schilderen.

Johannes Vermeer

Johannes Vermeer (Delft 1632-1675) is een van de bekendste Nederlandse kunstenaars en leefde in de Gouden Eeuw. Vermeer had een voorkeur voor tijdloze, ingetogen momenten. Hij gebruikte een bijzonder subtiel gebruik van kleur en compositie en was een meester in het schilderen van het binnenvallende licht. Vermeer had een grote voorkeur voor Ultramarijn en Geel.

Mijn  beeld: De Melkkan is geïnspireerd door het schilderij van Johannes Vermeer.

See Also


Mijn andere Beelden

Art Storytelling: Het schilderij ‘Portret van Koos’

Verhaal achter mijn inspiratie bij het maken van dit schilderij: Portret van Koos en hoe de huidkleur te schilderen. Ik werd geïnspireerd door Lucian Freud, zijn werk draait helemaal om de huid!

De Huid

De huid heeft veel kleuren! Voor de basis huidskleur meng ik eerst een oranje kleur en meng met Titaanwit en Gebrande Sienna en/of Gebrande Omber. Experimenteer gerust met deze kleuren. Voor de schaduwen gebruik ik hier Phthalo Blue of Pruisisch blauw

Storytelling: Het schilderij ‘Groene Kikker’

Het verhaal achter  mijn Fossielen project. Geïnspireerd door Yves Klein zijn Ultramarijn ‘Borstbeelden’, maakte ik mijn afdrukken van dieren; de ‘Fossiel beelden’. Ik begon met Fossiel Groene kikker.

Olieverf zelf maken

Olieverf zelf maken. Met de pigmenten wrijf ik zelf de olieverf in de kleur van het dier.

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel