Now Reading
Atelier tafereeltje een dynamisch stilleven

Atelier tafereeltje een dynamisch stilleven

Atelier tafereeltje, een stilleven
verftube
compositie
Atelier tafereeltje, een stilleven +3
View Gallery
verftube

Atelier tafereeltje, een stilleven met theeglas en verftube. Olieverf schilderij en schilderles geschilderd en gepubliceerd in Atelier magazine nr. 187. Ik begin aan een huiselijk atelier tafereeltje. Het theeglas staat centraal in het beeld op tafel, met de stoel er recht achter geplaatst. Dit vind ik een saai beeld. De compositie moet dynamischer; speelser met meer beweging. Gepubliceerde schilderles.

 

Atelier tafereeltje, schilderles met theeglas en verftube

 

Andere Schilderles Publicaties

 

Stilleven op atelier #Haarlem

 

Compositie

 

De beeldelementen; tafel, stoel, theeglas en verftube zijn nu op een andere manier in het beeldvlak neergezet. Deze ordening, de compositie, is een belangrijk onderdeel. Met de compositie kan je bepaalde elementen extra laten opvallen of  interessante effecten bereiken.

 

Verftube

 

De verftube draai ik nog in een andere stand. Daardoor zie ik meer beweging en is er ook een betere weerspiegeling van de verftube in het theeglas, voor het bijzondere effect. Op een paneel, 30 x 24cm, zet ik het tafereeltje met omber naturel verdund met terpentijn op.

 

Beeldlijnen

 

Met de kleuren groene aarde en sienna naturel olieverf schilder ik het licht/donker effect (toon) op het paneel. De beeldlijnen zijn nu goed zichtbaar. De grote schuine lijn van de stoel wijst naar de verftube, de tube wijst weer schuin omhoog met een dynamische, en bewegelijke lijn.

 

Andere Stilleven schilderijen in olieverf

 

Olieverf kleuren

 

Met paletmes en varkensharen kwasten maat 12 en 18 smeer ik de verf royaal op het paneel. De tafel en stoel met omber gebrand, sienna naturel, titaanwit en Italiaans bruin-rose. De thee met de kleuren cadmium geel, wit, sienna naturel en Italiaans bruin-rose. In het Olieverf voor beginners artikel heb ik uitgebreid mijn kennis over olieverf beschreven.

 

Atelier tafereeltje, olieverf op doek, 30 x 24 cm

 

Aandachtspunt

 

Het bijzondere effect van de verftube weerspiegeld in het theeglas is een belangrijk aandachtspunt in deze compositie. De verftube schilder ik tegelijkertijd met zijn weerspiegeling, zo heb ik de juiste kleuren aan mijn kwasten. De zilverkleur van de tube en theelepel meng ik met de kleuren zwart, wit en sienna naturel. Voor de schaduwen meng ik er nog phtaloblauw, kraplak en zwart bij.

See Also
Video-2-de Doodverf schilderen in de Witte kleding

 

Kijkrichting

 

De manier waarop je ogen over het werk gaan, de kijkrichting, en het aandachtspunt van de weerspiegeling van de verftube in het glas; het is niet saai. Nu ben ik tevreden over de compositie van het Atelier tafereeltje.

 

Hoe maak je je eigen olieverf

 

 

 

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top