Now Reading
Behang schilderen a la Frans Hals Museum

Behang schilderen a la Frans Hals Museum

Over mij. Behang schilderen ala Frans Hals museum

Behang schilderen a la Frans Hals Museum is een behang project. Op een zaal van het oude museum zijn de muren bekleed met geschilderd behang. Prachtig! Regelmatig kom ik in het museum, omdat ik een groot liefhebber van Frans Hals zijn schilderijen met zijn alla prima schildertechniek ben.

Een dochter voor Frans Hals schilderij

Frans Halsmuseum op twee locaties

Ook bezoek ik regelmatig De Hallen. Het Frans Halsmuseum heeft twee locaties, zoals ze het zelf zeggen. “Met oude kunst uit de 16e en 17e eeuw, moderne en hedendaagse kunst en een prikkelende mix van beiden”. In de Hallen sta ik hier weer voor het werk van Emo Verkerk. Voor mij een interessante kunstenaar. 

Bessen uit behang ala Frans Hals MuseumProject Behang

De linnen doeken zijn met bloemen en vogels beschilderd met olieverf. Aan het behang is te zien dat het eerst op de andere muur heeft gehangen, dat zie je op oude foto’s en je kunt het nog zien aan de aan de aan elkaar genaaide stukken behang. Zo mooi vind ik het, dat ik het zelf ook heb geschilderd en hangt boven in mijn huis in het prepareer atelier. Waar ook de muurschildering met eekhoorn is gemaakt.

 

Andere muurschildering op het Atelier

Beneden op het Atelier heb ik een panorama muurschildering gemaakt. Panorama Hollandse Koeien is een grote muurschildering, geînspireerd door Panorama Mesdag, waarbij ook de taxidermie in beeld komt. In de muurschildering  verwerk ik een aantal opgezette dieren. Zoals de hen fazant.

See Also

Andere Beelden

Madonna met Kind schilderijen

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel