Over mij. Behang schilderen ala Frans Hals museum

Behang schilderen a la Frans Hals Museum

Behang schilderen a la Frans Hals Museum is een project, dat ik enkele jaren geleden heb geschilderd.

Project Behang

In het Frans Hals Museum in Haarlem hangt in een kamer zeer oud behang. Het linnen doek met bloemen en vogels is beschilderd met olieverf. Hier staat veel informatie over het schilderen met olieverf.
Aan het behang is te zien dat het eerst op de andere muur heeft gehangen, dat zie je op oude foto’s en je kunt het nog zien aan de aan de aan elkaar genaaide stukken behang. Zo mooi vind ik het, dat ik het zelf ook ga schilderen.

Foto’s behang schilderen a la Frans Hals Museum

Hier zijn enkele foto’s van mijn behang project. Het is nu klaar en hangt boven in mijn huis in het prepareer atelier. Waar ook de muurschildering met eekhoorn is gemaakt.

Andere muurschildering op het Atelier

Beneden op het Atelier heb ik een panorama muurschildering gemaakt. Panorama Hollandse Koeien is een grote muurschildering, geînspireerd doo Panorama Mesdag, waarbij ook de taxidermie in beeld komt. In de muurschildering zit nog een andere muurschildering) verwerk ik een aantal dieren.

Leave a Reply