Now Reading
Bont en kant schilderij, een selfie in olieverf

Bont en kant schilderij, een selfie in olieverf

Portretten. Bont en kant, zelfportret

Voor dit schilderij Bont en kant schilderij, een selfie in olieverf,  Bont en Kant schilderles heb ik zelf eerst een vos geprepareerd, vervolgens deze vos omgehangen en een selfie gemaakt. Een stilleven schilderijHoe ik dit schilderij Bont en Kant in de gelaagde schildertechniek met olieverf heb gemaakt, wordt in het magazine Atelier #193nummer uitgelegd, een schilderles. De geprepareerde vos heb ik gebruikt voor een Vossenlamp met geschilderd jachttafereel.

Bont en Kant schilderij, een selfie in olieverf

Rijksmuseum

Op de website Rijksstudio zijn duizenden afbeeldingen van de collectie van het Rijksmuseum te zien. Met een detail functie is het mogelijk een zeer vergrote uitsnede van een afbeelding te bekijken. En te bewaren in je eigen verzameling (wel eerst inloggen).

Bont en Kant schilderij, selfie in olieverf
Zelfportret

Rijksstudio

Voor het patroon van dit kanten topje ben ik bij de site Rijksstudio (van het Rijksmuseum) gaan zoeken om een geschikt kantje te vinden. Tevens zijn de meeste afbeeldingen rechtenvrij in hoge resolutie te downloaden. En zijn ze bovendien ook door iedereen gratis en naar eigen inzicht te verwerken.

Borstbeeld

Stoffen collecties

Voor het ‘kanten topje‘ idee heb ik bij de stoffen collecties van anderen rondgekeken om een patroon te vinden voor dit bont en kant schilderij.

Maar natuurlijk zijn er ook op het internet onder ‘afbeeldingen’ veel ideeën te vinden.

Gepubliceerde schilderlessen

Op de site staan veel gepubliceerde schilderlessen die ik met veel plezier heb gemaakt. Ook zijn er video schilderlessen, waarbij ik met de schildertechnieken van de Oude Meesters schilder, evenals een Portret schildercursus.

See Also
Portret hond online schilderles. Hondekop penseelschets, online schilderles Oude Meesters schildertechniek

Ander zelfportret 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel