Portretten. Bont en kant, zelfportret

Bont en kant schilderij, een selfie in olieverf

Voor dit schilderij Bont en kant schilderij, een selfie in olieverf,  heb ik zelf eerst een vos geprepareerd, vervolgens deze vos omgehangen en een selfie gemaakt. Een stilleven schilderij.

Hoe ik dit schilderij in de gelaagde schildertechniek met olieverf heb gemaakt, wordt in het magazine Atelier #193 nummer uitgelegd, een schilderles.

Gepubliceerde schilderlessen

Video schilderlessen

Op de site staan veel schilderlessen die ik met veel passie heb gemaakt. Ook zijn er video schilderlessen, geschilderd met de schildertechnieken van de Oude Meesters.

Bont en kant schilderij, een selfie in olieverf

Rijksmuseum

Op de website Rijksstudio zijn duizenden afbeeldingen van de collectie van het Rijksmuseum te zien. Met een detail functie is het mogelijk een zeer vergrote uitsnede van een afbeelding te bekijken. En te bewaren in je eigen verzameling (wel eerst inloggen).

Rijksstudio

Voor het patroon van dit kanten topje ben ik bij de site Rijksstudio (van het Rijksmuseum) gaan zoeken om een geschikt kantje te vinden, maar natuurlijk zijn er ook op het internet onder ‘afbeeldingen’ veel ideeën te vinden.

Tevens zijn de meeste afbeeldingen rechtenvrij in hoge resolutie te downloaden. En zijn ze bovendien ook door iedereen gratis en naar eigen inzicht te verwerken.

Kanten topje

Voor het ‘kanten topje‘ idee heb ik bij de stoffen collecties van anderen rondgekeken om een patroon te vinden voor dit bont en kant schilderij.

Bont en kant schilderij, een selfie in olieverf op doek 80 x 80 cm

Ander zelfportret

Leave a Reply

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel