Borstbeeld

Borstbeeld, een zelfportret, afdruk op papier

HomeElla AtelierSchilderlessenSchildertechniekenBorstbeeld, een zelfportret, afdruk op papier

Dit borstbeeld is onderdeel van een serie zelfportretten. Het beeld is gemaakt op papier met melk, 1995. Een blog over een zelfportret schilderen en de zelfportret kunst staat hier.

Beeldhouwen en schilderen

Na de Rietveld academie ben ik doorgegaan met schilderen en beeldhouwen. Met de nadruk op schilderen, dit beeld is een schilderij beeld:-) Het beeld is gemaakt op papier met melk, 1995.

Borstbeeld

I have written my name on the far side of the sky.

Yves Klein

Borstbeeld, melk op papier, 30 x 40 cm

De borstbeelden van Yves Klein

Een groot bewonderaar ben ik van het werk van Yves Klein. Bekend geworden van zijn Ultramarijn. De Franse schilder Klein heeft zijn Ultramarijn pigment internationaal gepatenteerd als International Klein Blue of IKB. 

Yves Klein

Yves Klein (Nice, 28 april 1928 – Parijs, 6 juni 1962) was een Frans kunstschilder (Nederlandse vader en Franse moeder) bekend van zijn Monochrome Bleu
Vanaf 1958 realiseerde hij zijn eerste experimenten pinceau vivant (met levend penseel) als Antropométries en Suaires, waarbij hij, zowel op doek als op papier, in blauwe verf gedompelde naakte modellen afdrukte.

Mijn andere Beelden

Beelden ‘gesprek’

Zwanger beeld

Een beeld van cement: Zwanger

Beelden. cement, Zwanger
Zwanger (aluminium cement, 30cm)

Zelfportretten Philip Akkerman

Een kunstenaar die uitsluitend zelfportretten schildert, is Philip Akkerman. Ik heb zijn atelier bezocht en een interview met hem gehad.

Leave a Reply