Now Reading
Borstbeeld, een zelfportret, afdruk op papier

Borstbeeld, een zelfportret, afdruk op papier

Borstbeeld, zelfportret (naar Yves Klein)
beeld zelfportret
Zelfportret beeld
Gesprek beeld
Ella Looise, beeld +1
View Gallery
beeld zelfportret

Borstbeeld is een zelfportret naar Yves Klein. Een groot bewonderaar ben ik van het werk van Yves Klein. Hij is vooral bekend geworden met zijn Ultramarijn. Zijn Ultramarijn pigment is internationaal gepatenteerd als International Klein Blue of IKB.

Yves Klein

I have written my name on the far side of the sky- Yves Klein

Yves Klein (Nice, 28 april 1928 – Parijs, 6 juni 1962) was een Frans kunstschilder (Nederlandse vader en Franse moeder) bekend van zijn Monochrome Bleu
Vanaf 1958 realiseerde hij zijn eerste experimenten pinceau vivant (met levend penseel) als Antropométries en Suaires, waarbij hij, zowel op doek als op papier, in blauwe verf gedompelde naakte modellen afdrukte.

De zelfportretten van Philip Akkerman

Een kunstenaar die uitsluitend zelfportretten schildert, is Philip Akkerman. Ik ben op zijn atelier geweest en uitvoerig met hem gesproken i.v.m. een interview. Akkerman schildert zijn zelfportretten met de Oude Meesters schildertechnieken.

Borstbeeld

William Turner fixeerde zijn houtskool lijnen met melk, hoorde ik. Dat was de reden dat ik mijn borstbeeld letterlijk met melk maakte. Een spannende afdruk 🙂  Mijn andere Beelden in deze serie, maar gemaakt met o.i inkt: Zwanger, Gesprek en Taal.

Geïnspireerd door William Turner heb ik dit zeegezicht #Corona geschilderd tijdens de lockdown periode in die corona tijd.

See Also
YouTuber Portretten schilderen - Portret van Nate van Channel Makers

Video van het schilderen van het portret van Robin

Laatste blogs en tips

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel