Now Reading
Chromatische grijzen mengen met kleuren rood, geel, blauw, en wit, video

Chromatische grijzen mengen met kleuren rood, geel, blauw, en wit, video

Chromatische grijzen video. Met de vier kleuren rood, geel, blauw en wit meng ik heel veel chromatische grijzen. Chromatische grijzen zijn ‘vuile’ kleuren. Het zijn mengingen met wit, grijs of zwart, de niet-kleuren.
Deze grijzen gebruik ik vaak, zoals hier bij ‘een dochter voor Frans Hals‘ en ook bij de online schilderles ‘hoe de ogen schilderen van Katrien‘ of ‘details schilderen, video 8 Portret van het Meisje

In de video van Winsor & Newton  laten ze zien hoe je chromatische grijzen mengt. Hoe een groot aantal kleuren met de kleuren ultramarijn blauw, winsor lemon, cadmium rood en titaan wit gemengd kunnen worden.

 

Chromatische grijzen video, mengen met de verf kleuren rood, geel, blauw en wit

 

Chromatische en achromatische kleuren

 

Chromatische kleuren zijn kleuren met een kleurtoon. 
Achromatische kleuren zijn kleuren zonder kleurtoon zoals wit, grijs en zwart. 

 

Kleurtoon

 

Kleurtoon wil zeggen: de eigenschap van kleur, waaraan ze haar naam ontleent. De kleuren wit, zwart en grijs. Dat zijn eigenlijk niet-kleuren. Dit drietal niet-kleuren speelt een belangrijke rol bij de grijsmengingen, de grijswaarde en de kleurwaarde van een kleur.

Bijvoorbeeld; wanneer ik bij de kleur rood de kleur wit toevoeg, dan wordt de kleur rose. En naarmate ik meer wit toevoeg, wordt het rose lichter en lichter; daarmee verandert de kleurtoon. En wanneer ik bij dezelfde kleur rood de kleur zwart toevoeg, dan wordt de kleur -naarmate er meer zwart wordt toegevoegd- donkerder.

 

Online Atelier

 

See Also
Online Atelier | Online Schilderlessen & Schildercursussen | Video 4 Koude kleur over warm schilderen

Mijn schilderles kennis deel ik ook met veel plezier in video’s en gepubliceerde schilderlessen, via mijn schilder blogs en ook sinds januari 2021 in mijn Online Atelier samen schilderen sessies voor iedereen.

 

Video schilderlessen

 

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters? Dat is mogelijk met mijn video schilderlessen Portret van het Meisje, geschilderd met de schildertechnieken van de Oude Meesters. Bovendien is er voor wie graag extra hulp bij het schilderen wil, een online schildercursus van het Portret.

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top