Now Reading
Chromatische grijzen mengen met kleuren rood, geel, blauw, en wit, video

Chromatische grijzen mengen met kleuren rood, geel, blauw, en wit, video

Chromatische grijzen video. Met de vier kleuren rood, geel, blauw en wit meng ik heel veel chromatische grijzen. Chromatische grijzen zijn ‘vuile’ kleuren. Het zijn mengingen met wit, grijs of zwart, de niet-kleuren.
Deze grijzen gebruik ik vaak, zoals hier bij ‘een dochter voor Frans Hals en ook bij de online schilderles hoe de ogen schilderen van Katrien of ‘details schilderen, video 8 Portret schilderen als de Oude Meesters.

 

 

Chromatische grijzen video, mengen met de verf kleuren rood, geel, blauw en wit

 

Chromatische Grijzen zijn gemaakt van een primaire groep van drie verfkleuren. Rood, geel en blauw om een indrukwekkend scala aan mengsels te creëren.

In de video zijn de olieverf kleuren; Winsor Lemon, Cadmium Red en Ultramarine Blue. En wordt begonnen met het mengen van zwart met al deze kleuren. beginnen Aan het blauw wordt relatief weinig rood en geel toegevoegd voor een zwarte kleur, en voegen dan wit toe aan een deel van de mix. Als we zien dat het zwart naar de ene of de andere kleur neigt, kun je de kleur toevoegen om dat in evenwicht te brengen. Wanneer ik geel toevoeg aan een violetzwarte kleur, wordt het bijvoorbeeld meer groen. Dat kun je weer aanpassen door meer wit en puur zwart toe te voegen, met een vleugje rood.

Door dit beperkte palet te gebruiken, kun je intuïtief chromatische grijstinten mengen en een breed scala aan mogelijkheden verkennen.

Landschap met molen schilderen, video

KLEUREN MENGEN

“Welke kleur krijg je als je rood met blauw mengt”

Vaak komen er op de schilderlessen vragen over het mengen, zoals “welke kleur krijg je als je rood met blauw mengt”. Hier een overzicht van het mengen met de basis kleuren;

Rood en Geel mengen    = Oranje
Rood en Blauw mengen = Paars

See Also

Kleur Paars mengen 🎨Kleuren mengen

Blauw en Rood mengen = Paars
Blauw en Geel mengen   = Groen

Geel en Rood mengen   = Oranje
Geel en Blauw mengen  = Groen

Spelende meisjes en hond, een zeegezicht

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel