Now Reading
Chromatische grijzen mengen met kleuren rood, geel, blauw, en wit, video

Chromatische grijzen mengen met kleuren rood, geel, blauw, en wit, video

Chromatische grijzen video. Met de vier kleuren rood, geel, blauw en wit meng ik heel veel chromatische grijzen. Chromatische grijzen zijn ‘vuile’ kleuren. Het zijn mengingen met wit, grijs of zwart, de niet-kleuren.
Deze grijzen gebruik ik vaak, zoals hier bij ‘een dochter voor Frans Hals en ook bij de online schilderles hoe de ogen schilderen van Katrien of ‘details schilderen, video 8 Portret van het Meisje schilderen als de Oude Meesters.

 

 

Chromatische grijzen video, mengen met de verf kleuren rood, geel, blauw en wit

 

 

Chromatische Grijzen zijn gemaakt van een primaire groep van drie verfkleuren. Rood, geel en blauw om een indrukwekkend scala aan mengsels te creëren. Hier werken we met Winsor Lemon, Cadmium Red en Ultramarine Blue en we beginnen met het mengen van zwart met al deze kleuren. We beginnen met het blauw en voegen relatief weinig rood en geel toe voor ons zwart, en voegen dan wit toe aan een deel van de mix. Als we zien dat het zwart naar de ene of de andere kleur neigt, kun je kleur toevoegen om dat in evenwicht te brengen, door geel toe te voegen aan een violetzwart, wordt het bijvoorbeeld naar groen geduwd. Dan kun je aanpassen door meer wit en het originele zwart toe te voegen, met een vleugje rood. Door dit beperkte palet te gebruiken, kun je intuïtief chromatische grijstinten mengen en een breed scala aan mogelijkheden verkennen.

 

Schildercursus Portret van het Meisje schilderen met de technieken van de Oude Meesters.

Spelende meisjes en hond, een zeegezicht

© 2022 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel