Now Reading
Corona een zeegezicht met de Turner schildertechniek

Corona een zeegezicht met de Turner schildertechniek

#Corona, Zeegezicht olieverf schilderij naar de oude meesters Willem van der Velde ll en Turner

Mijn nieuw olieverf schilderij heet Corona, een zeegezicht. Met het kanonnen schip de 7 provinciën van Michiel de Ruyter (naar Willem van der Velde ll) gericht naar de schitterende corona van de ondergaande zon (naar William Turner). Waarmee ik met deze Oude Meesters een nieuw huidig probleem verbeeld.

Opzet van het Corona schilderij

#corona zeegezicht schilderij met impasto opzet

Corona, zeegezicht schilderij met de impasto

Na de penseelschets zet ik met het paletmes een impasto op het mdf paneel. Daarmee versterk ik het licht van de kleuren straks in de stralen van de ondergaande zon. Dit is een schildertechniek van de Oude Meesters, zoals Rembrandt. Rembrandt zijn impasto recept geef ik in deze video op 4:43: Detail van Lucretia schilderen deel twee.

William Turner ( 1775-1851)

J.M.W. Turner is beroemd geworden door zijn schitterende weergave van het licht. Vooral zijn zonsondergangen vind ik geweldig. Turner maakte vóór de uitvinding van verftubes zelf zijn verf. Turner experimenteerde graag en veel met de verfkleuren en had een houding dat het bij hem vooral om het schilderen gaat en niet om het eindresultaat 👍

It is only when we are no longer fearful that we begin to create.

Schildertechniek van Turner

Turner mengde zijn magere impasto met pigment en gedestilleerd water, die je met een glazen loper wrijft tot de gewenste dikte. Voor een ei tempera meng je er een eidooier bij. Een ei tempera is een veel flexibelere en sterkere verf!
De impasto van Rembrandt is veel vetter, in deze video op 4:43 laat ik zien hoe ik die maakt.

Een video over Turner van The National Gallery of Art

Het schip de 7 provinciën

De 7 Provinciën uit 1665 was een linieschip, een kanonnen schip. Het schip is vooral bekend als het vlaggenschip van Michiel de Ruyter. In het Rijksmuseum hangt het schilderij van Willem van de Velde ll ‘het kanonschot’ dat ik als voorbeeld heb gebruikt.

Scumbling een oude meesters schildertechniek

See Also
Portret hond online schilderles. Hondekop penseelschets, online schilderles Oude Meesters schildertechniek

Ander zeegezicht schilderij: Spelende meisjes en Joep op het strand van Normandië

Online schilderlessen

Lockdown of niet, we willen allemaal beter leren schilderen. Daarom nodig ik jullie uit om mee te doen met mijn online schilderlessen. Voor alle schilder liefhebbers een bijzondere manier om te leren. Door te doen, of door te kijken (ik schilder n.l. zelf ook mee!) Ik vertel daarbij ook over het schildermateriaal en de schildertechnieken. We doen dat met Zoom.

Een zeegezicht schilderij hebben we ook op deze Online schilderlessen geschilderd.

Parels leren schilderen

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel