Now Reading
De witte japon klaar schilderen, video 7 schilderles

De witte japon klaar schilderen, video 7 schilderles

In deze video schilder ik de Witte japon van Cornelia Craen van Haeften klaar. Dit is deel 7 van de video serie Witte kleding schilderen als de Oude Meesters.

 

Hoe de witte japon van Cornelia Craen van Haeften schilderen als de Oude Meesters

 

 

Ophogen met wit

 

In deze schilderles uit de serie: Witte kleding schilderen als de Oude Meesters begin ik met Titaanwit. Puur uit de tube hoog ik de lichtste plekken in de japon op.

Gebrande Omber glaceerlaag

Wanneer het doek goed droog is, ga ik verder met een transparante glaceer laag. Ik meng Gebrande Omber met lijnolie en schilder deze dunne glaceer laag over het hele schilderij, inclusief haar arm en hand. Met een stuk keukenpapier of (wanneer het schilderij te ruw is) met een doek veeg je op de lichtste plaatsen de bruine olieverf weer weg.

Velatura’s en Highlights

Met Titaanwit ga ik verder over het droge schilderij. Ik zet daar waar nodig nog highlights. En met het wit gemengd met lijnolie, een Velatura (een diffuus, melkachtig wit) schilder ik ook daar waar nodig op de witte japon.

Na het schilderen is het belangrijk om je penselen schoon te maken. In deze video laat ik zien hoe dat kan.

Glaceer techniek in de Video’s schilderlessen

Kijk bij de video schilderlessen voor glaceren in de praktijk. De Glaceerlagen deel 1 Portret van het Meisje Video 9 en Video 10 van het Portret van het Meisje: de huid glaceerlagen

De andere videos in deze serie schilderlessen: Hoe witte kleding schilderen

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel