De Witte japon klaar schilderen, video 7 schilderles

De witte japon klaar schilderen, video 7 schilderles

In deze video schilder ik de Witte japon van Cornelia Craen van Haeften klaar. Dit is deel 7 van de video serie Witte kleding schilderen als de Oude Meesters.

Hoe de witte japon van Cornelia Craen van Haeften schilderen als de Oude Meesters

Video serie schilderlessen | Schilderen als de Oude Meesters

Ophogen met wit

In deze schilderles uit de serie: Hoe Witte kleding schilderen als de Oude Meesters begin ik met Titaanwit. Puur uit de tube hoog ik de lichtste plekken op het schilderij op en wanneer het doek weer droog is.

Schilder blog - Oude Meesters schildertechnieken

Gebrande Omber glaceerlaag

Wanneer het doek goed droog is, ga ik verder met een glaceerlaag. Ik meng Gebrande Omber met lijnolie en schilder deze dunne glaceerlaag over het hele schilderij, incl. de arm en hand. Met een keukenpapier of (wanneer het schilderij te ruw is) met een doek veeg je op de lichtste plaatsen de bruine olieverf weer weg.

Velatura en Highlights

Met Titaanwit eveneens met wat lijnolie gemengd, ga ik verder over het droge schilderij. Ik schilder daar nog Highlights en met de Velatura. een diffuus, melkachtig wit schilder ik daar waar nodig op de witte japon.

Olieverf penselen reinigen

Na het schilderen is het belangrijk om je penselen schoon te maken. In deze video laat ik zien hoe dat kan.

Andere video serie | schilderles Oude Meesters

Portret van het Meisje video serie

Met de schildertechnieken van de Oude Meesters, waarover ik vaak blog, heb ik de video serie: Portret van het Meisje gemaakt

Andere video’s in deze serie: Hoe Witte kleding schilderen

Meer mogelijkheden voor schilderlessen

Op de home pagina staan nog meer verwijzingen naar online schilderlessen, en naar de online samen schilderen sessies op het atelier.

Leave a Reply

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel