Schilderij zeegezicht

De zee en lucht schilderen, online schilderles

De lucht en zee schilderen, op de online schilderles de zee schilderen met de primaire kleuren en wit.

De Haagse school

Het Rijksmuseum schrijft dat de Haagse School een verzamelnaam is voor een groep schilders die tussen ongeveer 1860 en 1890 in Den Haag werkten. De schilders van de Haagse School, onder wie Jozef Israëls, schilderden realistisch. De weergave van het licht en de atmosfeer van een landschap stond voor hen centraal.

Kleurgebruik

Aanvankelijk was het kleurgebruik van de Haagse School vrij somber, met voornamelijk grijze tinten. Later werd hun kleurgebruik lichter en helderder en hun verftoets losser.

De zee en lucht schilderen, online schilderles

Schildermateriaal

Met de basiskleuren, de primaire kleuren: Ultramarijn, Geel, Rood en Titaanwit schilder ik dit schilderij op de online schilderles ‘samen schilderen‘ van 23 maart en eveneens schilderen we verder aan het doek op 30 maart.

De opzet van het doek

Allereerst verdeel ik het doek met twee horizontale lijnen in drie gebieden. Het strand, de zee en de lucht. Vervolgens schilder ik met verdund geel het gebied van het strand en de zee.

Kleuren in de zee en het strand

Met de kleuren rood en blauw schilder ik toon (licht en donker). Het zand met een verdunde kleur en de zee puur uit de verftube.

Kleuren van de lucht schilderen

Voor de lucht gebruik ik een ‘vuile’ kwast van het strand, maar ook met een schoon penseel Titaanwit en apart penseel met de blauwe kleur. Ik meng de kleuren direct op het doek.

Alla Prima techniek

Gedurende deze schilderles schilder ik ‘nat in nat’, ook wel bekend als de Alla Prima techniek. Waarbij je niet tussendoor het werk niet laat drogen.

Online schilderlessen ‘samen schilderen’

Wil je ook meedoen met deze online schilderlessen? Dat is mogelijk. Hier kan je je inschrijven voor een online schilderles

Comments are closed

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel