Now Reading
Deel twee van Detail van Lucretia schilderen, een video

Deel twee van Detail van Lucretia schilderen, een video

Deel twee van Detail van Lucretia schilderen, een Video over het maken van Rembrandt zijn impasto, en ervaring op te doen met het filmen 🤣 Het atelier is nu door de lockdown (18/5/20) gesloten voor de cursisten, daarom toch wat schilder ‘herrie’ voor ze uit het atelier. Ik schilder aan een klein fragment van Rembrandt’s schilderij Lucretia.

Hier is het eerste deel van de Video Podcast Detail van Lucretia te zien.

 Ella Looise | Schilderijen

Rembrandts advies

In de 17e eeuw was het gewoon om een werk nader te onderzoeken door het na te schilderen. Ik schilder een klein deel na uit Lucretia omdat ik het leuk vind om de structuur van de stof te zien ontstaan. 
Oefening kleur mengen: Donkergroen mengen en bonus GRIJS

De kern van Rembrandts advies aan zijn leerling Van Hoogstraten: “het authentieke ambacht ontwikkelt zich op natuurlijke wijze uit eigen ervaring”.

 

Rembrandt zijn steenkrijt

In research van The National Gallery, Art in the making “Rembrandt”, is gebleken dat hij steenkrijt in zijn verf gebruikte. Gemengd met lijnolie verhoogd die de transparantie van de verf. En draagt daarom ook bij aan de hoge kwaliteit van zijn schildertechniek.
Hier staat een uitgebreid artikel over olieverf schilderen.

De impasto van Rembrandt maken

In de video Deel twee van Detail van Lucretia laat ik zien op (4:43 in de video) hoe je met lijnzaadolie en steenkrijt zelf de impasto (stopverf achtige substantie) maakt.
Naar de Schilder blog over lijnzaadolie.

See Also

Kleur Paars mengen 🎨Kleuren mengen

Rembrandt zijn lijnolie

Rembrandt gebruikte in die tijd een andere lijnolie, een meer ‘pure’ lijnolie die nu niet in een kunstwinkel verkocht wordt. Lijnolie werd in die tijd zelf met de hand gereinigd. Dat heb ik ook uitgeprobeerd. Laatste blogs en schildertips.

Hoe de parels schilderen van Maria Trip, online schilderles

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel