Now Reading
Details schilderen, video 8 Portret van het Meisje

Details schilderen, video 8 Portret van het Meisje

Over het goed gedroogde Portret van het Meisje #7 ga ik nog een paar details schilderen. Dit is een video podcast project; schilderen als de Oude Meesters.

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters? Dat is mogelijk met de video schilderlessen. Bovendien is er de online schildercursus Portret van het Meisje, wanneer je het fijn vindt om meer begeleiding bij het schilderen te hebben.

Video Details schilderen Portret van het Meisje

Schildermateriaal

 

  • Titaanwit
  • Venetiaansrood
  • Beenderzwart
  • Runderharen penselen

 

Venetiaansrood

 

Venetiaansrood is een zware rode oker, een aardkleur, die fruitige, vlezige tinten oplevert. Aan de neustop en de mond voeg ik deze kleur nog toe. Net als Rembrandt, die bij de vingers en de neus top ook vaak rood gebruikte.

Grijze tint rond de ogen

 

Ook werk ik aan de irissen en breng nog rond de ogen met grijs een extra laag aan; grijs een mix van Beenderzwart en Titaanwit. Een interessante manier van grijzen mengen staat hier (Winsor & Newton).

Het oog schilderen

 

See Also


Het oog wordt opgebouwd in verschillende lagen. De bolling van het oog vereist toon (licht/donker) schilderen. In deze oefening met een ei, hier te zien, kan je oefenen met het toon schilderen.

Titaanwit

 

Daarnaast blijf ik steeds daar waar nodig de highlights in Titaanwit neerzetten. De haarband maak ik aan de bovenkant iets lichter.

Deze video heb ik met veel plezier gemaakt. Ook in de Online schilderlessen, zoals de samen schilderen sessies‘ vertel ik ook over de olieverf schildertechnieken, het schilder materiaal of andere schilderkennis. Wil je ook meedoen? Deze online schilderlessen zijn er voor iedereen; beginners en gevorderden, kinderen, tieners en volwassenen.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel