Video schilderlessen. Details schilderen Portret van het Meisje

Details schilderen, video 8 Portret van het Meisje

Over het goed gedroogde Portret van het Meisje #7 ga ik nog een paar details schilderen. Dit is een video podcast project; schilderen als de Oude Meesters.

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters? Dat is mogelijk met deze video schilderlessen van het Portret van het Meisje. Bovendien is er de online schildercursus Portret van het Meisje, wanneer je het fijn vindt om meer begeleiding bij het schilderen te hebben.

Video Details schilderen Portret van het Meisje

Schildermateriaal

  • Titaanwit
  • Venetiaansrood
  • Beenderzwart
  • Runderharen penselen

Venetiaansrood

Venetiaansrood is een zware rode oker, een aardkleur, die fruitige, vlezige tinten oplevert. Aan de neustop en de mond voeg ik deze kleur nog toe. Net als Rembrandt, die bij de vingers en de neus top ook vaak rood gebruikte.

Grijze tint rond de ogen

Ook werk ik aan de irissen en breng nog rond de ogen met grijs een extra laag aan; grijs een mix van Beenderzwart en Titaanwit. Een interessante manier van grijzen mengen staat hier (Winsor & Newton).

Titaanwit

Daarnaast blijf ik steeds daar waar nodig de highlights in Titaanwit neerzetten. De haarband maak ik aan de bovenkant iets lichter.

Dit was de video Details schilderen. De volgende keer ga ik verder met de glaceer lagen.

Hier zijn nog meer Portretten geschilderd met olieverf.

Het oog schilderen

Het oog wordt opgebouwd in verschillende lagen. De bolling van het oog vereist toon (licht/donker) schilderen. In deze oefening met een ei, hier te zien, kan je oefenen met het toon schilderen.

Online Atelier

Online samen schilderen sessies

Deze video heb ik met veel plezier gemaakt. Ook in Online Atelier zijn er nieuwe schilderlessen, zoals ‘de samen schilderen sessies‘ waar ik ook over de olieverf schildertechnieken, het schilder materiaal of andere schilderles weetjes vertel. Wil je ook meedoen? Deze online schilderlessen zijn er voor iedereen; beginners en gevorderden.

De video’s uit de serie ‘Portret van het Meisje’ geschilderd in de Oude Meesters schildertechniek.


#7 Video De Onderschildering deel drie – Portret van het Meisje
#9 Video Glaceerlagen deel 1 – Portret van het Meisje

Leave a Reply

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel