Digitaal schilderen. Schilderen op je iPad

Digitaal schilderen vooral op de iPad is heel gemakkelijk voor onderweg, of liggend in je bed wanneer je geen zin hebt om op te staan 🙂

In Atelier magazine heb ik een artikel over het schilderen met een app geschreven. Daarvoor heb ik twee portretten geschilderd op de iPad ‘Portret van Lovis en het andere schilderij ‘Meisje met een groot verhaal‘. Dit laatste portret heb ik voor Atelier gebruikt. En is als een schilderles gepubliceerd.

Digitaal schilderen met ArtRage

Het nadeel van de schilderijen digitaal geschilderd is, dat de prints van de schilderijen totaal anders zijn dan een met verf geschilderd werk. De kunstenaar Hockney exposeerde daarom geen prints van zijn iPad schilderijen, maar lichtbakken.

Online Atelier

Schilderlessen

Het op de iPad schilderen, heeft een tijd op het les programma van het atelier gestaan. Maar momenteel is de vraag naar online schilderlessen groter. Daarom organiseer ik met veel plezier één keer per week de online samen schilderen schilderlessen.

Video schilderlessen

Oude Meesters schildertechniek

Wil je leren schilderen als de Oude Meesters? In de video serie Portret van het Meisje heb ik met veel plezier schilderlessen gemaakt in de schildertechniek van de Oude Meesters. Evenals de video serie Witte kleding schilderen als de Oude Meesters.

Leave a Reply