Now Reading
Digitaal schilderen, portret schilderen op je iPad

Digitaal schilderen, portret schilderen op je iPad

Dide digitaal schilderen
Dide digitaal schilderen
Portret van Lovis op de iPad geschilderd
Welke apps voor schilderen op je iPad
View Gallery
Dide digitaal schilderen

Digitaal schilderen vooral op de iPad is heel gemakkelijk voor onderweg. Of liggend in je bed wanneer je geen zin hebt om op te staan 🙂 In Atelier magazine heb ik een artikel over het digitaal schilderen met een schilder app geschreven. Daarvoor heb ik twee portretten digitaal geschilderd op de iPad ‘Portret van Lovis en het andere schilderij ‘Meisje met een groot verhaal‘. Dit laatste portret heb ik voor Atelier gebruikt. En is als een schilderles gepubliceerd: Schilderen voor Atelier magazine.

Twee portretten digitaal geschilderd. 

Prints van de digitale schilderijen

De twee portretten, die ik op de iPad heb geschilderd, print ik daarna uit. Ik vind het nadeel van het digitaal schilderen, dat de prints van die schilderijen er totaal anders uitzien dan het schilderij op de iPad. Een oplossing heeft de kunstenaar Hockney hiervoor gevonden. Hij exposeerde namelijk om die reden prints van zijn iPad schilderijen, met lichtbakken erachter.

 

 

See Also


Schilderlessen

Het digitaal schilderen op de iPad, heeft een tijd op het les programma van het atelier #Haarlem gestaan. Maar momenteel is de vraag naar online schilderlessen groter. Daarom heb ik met veel plezier deze online schilderlessen georganiseerd gedurende de ‘lockdown’ periodes. Nu het atelier weer open is, ben ik ook daarmee gestopt.

Tip: Het Meisje met de iPad en violen schilderen, schilderles.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel