Emo Verkerk, schilderij twee woerden

Emo Verkerk is één van mijn favoriete kunstenaars

Emo Verkerk, schilderij twee woerdenEmo Verkerk is één van mijn favoriete kunstenaars. Er is in het Gemeentemuseum Den Haag  t/m 15 februari  het werk van Emo Verkerk te zien; negentig schilderijen en beelden.

Vanaf 1978 heeft hij de schilder- en beeldhouwkunst verrijkt met sympathieke, wonderlijke werken. In het begin van zijn carrière schilderde hij portretten waarin vorm en kleur een eigen leven leiden. Na de grote overzichtstentoonstelling in 1988 in het Stedelijk Museum in Amsterdam zijn de ontwikkelingen in zijn werk in een stroomversnelling geraakt. Hij heeft zich losgemaakt van het portret zoals iedereen dat begrijpt en heeft een eigen weg gekozen met ontwapenende, vrolijke schilderijen en beelden als resultaat.

Bron: Gemeentemuseum Den Haag

Website Emo Verkerk

Ik had een link naar zijn site hier staan, maar zie dat die nu uit de lucht is gehaald. Daarom verwijs ik nu naar deze site van Hollandse Meesters waar over Emo Verkerk is geschreven.
Het oeuvre van Verkerk bestaat naast landschappen en ruimtelijke beelden met name uit portretten. Soms getekend, dan weer gebeeldhouwd, maar meestal geschilderd. Als ondergrond gebruikt hij diverse materialen waaronder papier, linnen, karton, blik, marmer en hout. Ook voorwerpen dienen als drager. Een plastic emmer en kettingkastbeschermer bijvoorbeeld. Lees verder op website

Comments are closed