Now Reading
Fragment uit video Dide schilderen, olieverf op linnen, 120 x 180 cm

Fragment uit video Dide schilderen, olieverf op linnen, 120 x 180 cm

Olieverf schilderij; een dochter voor Frans Hals. Portretten
Schilderles, portret leren schilderen en Portret Schilderij Het meisje met het ijsje, olieverf schilderij. Portretten. Schilderlessen
Portret van Dide met eitempera onderschildering, vervolgens grisaille schilderen , zoals de oude meester Rembrandt ook deed
Dide digitaal schilderen
View Gallery
Olieverf schilderij; een dochter voor Frans Hals. Portretten

Fragment uit de video Dide schilderen. Het schilderij is één van de luiken voor de ramen van mijn atelier #Haarlem. Luiken die ik ’s avonds voor de ramen zet, in plaats van gordijnen. Dit schilderij is olieverf op linnen, 120 x 180 cm. 

Fragment uit de video Dide schilderen

Portret geschilderd met olieverf

Dit is een fragment uit de video ‘Dide schilderen‘. Ik schilder hier met een groot penseel en bouw het schilderij opmet de Oude Meesters schildertechnieken: de imprimatura, onderschilderingen. Eerst met de doodverf en daarna de kleur onderschilderingen. 

 

Portretten van Dide

 

Dochter voor Frans Hals

Dide is vaak mijn model bij mijn schilderijen, zoals in dit portret: Een dochter voor Frans Hals. Het schilderij en schilderles is ook gepubliceerd in Atelier magazine.

Het Meisje met het Ijsje

Ook in dit schilderij, tevens een schilderles voor Atelier magazine staat zij model: Het Meisje met het IJsje 

Portret van Dide

In dit portret, een studie naar Rembrandt, staat Dide ook model: Portret van Dide

Meisje met een groot verhaal

Opdracht voor Atelier magazine. Schilderij Portret van Dide en tegelijk een schilderles: Tekenen op je iPad schilderij met de app Paper by Fifty Three: Meisje met een groot verhaal.

See Also
Kleur Paars mengen 🎨Kleuren mengen

 

Penselen

Ik schilder het liefst met grote varkensharen penselen, want daarmee blijft de verfstreek goed zichtbaar.

Chinees varkenshaar penseel

Chinees varkenshaar is, tot op heden nog steeds de belangrijkste grondstof voor de verfkwast. Penselen behoren tot de oudste gereedschappen der mensheid. De oorsprong van het penseel gaat terug tot vele tienduizenden jaren voor Christus. In de grotten van Altamira in Noord Spanje zijn kwasten gevonden, gemaakt van holle botten waarin dierlijk haar van verschillende lengte was ingezet. Met deze voorlopers van onze huidige verfkwast zijn de wereldberoemde grottekeningen gemaakt.

Vandaag de dag worden de meeste penselen van Chinees varkenshaar voorzien. Varkenshaar bepaalt in hoge mate de kwaliteit van het penseel

Video van het penselen schoonmaken

Zachte zeep

Na het schilderen moeten de penselen nog schoongemaakt. Het is verstandig om dat direct na het schilderen te doen, want bij het uitstellen droogt je penseel hard op. In deze video laat ik zien hoe je dat kunt doen met zachte zeep.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel