Now Reading
Fragment uit video Dide schilderen, olieverf op linnen, 120 x 180 cm

Fragment uit video Dide schilderen, olieverf op linnen, 120 x 180 cm

Fragment uit de video Dide schilderen. Het schilderij is één van mijn luiken voor de ramen van mijn atelier #Haarlem. Luiken die ik ’s avonds voor de ramen zet, in plaats van gordijnen. Olieverf op linnen, 120 x 180 cm. 

Fragment uit de video Dide schilderen

Portret geschilderd met olieverf

Dit is een fragment uit de video ‘Dide schilderen‘. Met een groot penseel en opgebouwd met de Oude Meesters schildertechnieken: de Imprimatura, onderschilderingen met de doodverf en kleur onderschilderingen. 

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters met hun schildertechnieken? Kijk dan bij video’s schilderlessen en wil je meer hulp? Er is ook de online schildercursus Portret leren schilderen.

Portretten van Dide

Dochter voor Frans Hals

Dide is vaak mijn model bij mijn schilderijen, zoals in dit portret: Een dochter voor Frans Hals. Het schilderij en schilderles is ook gepubliceerd in Atelier magazine.

Het Meisje met het Ijsje

Ook in dit schilderij, tevens een schilderles voor Atelier magazine staat zij model: Het Meisje met het IJsje

Portret van Dide

In dit portret, een studie naar Rembrandt, staat Dide ook model: Portret van Dide

Meisje met een groot verhaal

Opdracht voor Atelier magazine. Schilderij Portret van Dide en tegelijk een schilderles: Tekenen op je iPad schilderij met de app Paper by Fifty Three: Meisje met een groot verhaal.

 

Penselen

Ik schilder het liefst met grote varkensharen penselen, want daarmee blijft de verfstreek goed zichtbaar.

See Also
Wat zijn Oude Meesters schildertechnieken? Portret van Clairy Polak. Penseelschets en start met doodverf Clairy

Chinees varkenshaar penseel

Chinees varkenshaar is, tot op heden nog steeds de belangrijkste grondstof voor de verfkwast. Penselen behoren tot de oudste gereedschappen der mensheid. De oorsprong van het penseel gaat terug tot vele tienduizenden jaren voor Christus. In de grotten van Altamira in Noord Spanje zijn kwasten gevonden, gemaakt van holle botten waarin dierlijk haar van verschillende lengte was ingezet. Met deze voorlopers van onze huidige verfkwast zijn de wereldberoemde grottekeningen gemaakt.

Vandaag de dag worden de meeste penselen van Chinees varkenshaar voorzien. Varkenshaar bepaalt in hoge mate de kwaliteit van het penseel

Video van het penselen schoonmaken

Zachte zeep

Na het schilderen moeten de penselen nog schoongemaakt. Het is verstandig om dat direct na het schilderen te doen, want bij het uitstellen droogt je penseel hard op. In deze video laat ik zien hoe je dat kunt doen met zachte zeep.

Tip: Schilderles Portret van Han Prins

 

What's Your Reaction?
Excited
4
Happy
2
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top