Now Reading
Glaceerlaag van de huid schilderen Video 10

Glaceerlaag van de huid schilderen Video 10

In deze video Portret van het Meisje deel 10 ga ik verder met de glaceerlaag, een Velatura Oude Meesters schildertechniek, schilderen van de huid met een mix van Titaanwit, Gele Oker en glaceer medium. Met een zacht penseel wrijf ik het mengsel over het gezicht.

Velatura, een glaceerlaag, is een Oude Meesters schildertechniek

Op YouTube staat de playlist van alle video’s Portret van het Meisje

Glaceren

Glaceren is een techniek waarmee je diepe kleuren kunt suggereren, zoals in dit voorbeeld  ‘Witte kleding schilderen‘. Dit effect komt omdat het licht door het glacis heen schijnt en weerkaatst op de onderliggende kleuren. Wanneer je naar een geglaceerd schilderij kijkt, lijkt de kleur te veranderen als je het vanuit verschillende standpunten en belichting bekijkt. In deze video ga ik de huid met een Velatura glaceer laag schilderen.

 

Velatura schilderen

Ik ga de huid glaceer laag Velatura schilderen. Velatura is een melkachtige of doorschijnende verflaag.

Ik mix Titaanwit en Transparant Oxydegeel met glaceermedium, en schilder die kleuren in verschillende samenstellingen op de huid, waardoor de onderschildering in tinten door de velatura heen te zien is.

Tot hier deze schilderles ‘Portret van het Meisje schilderen als de Oude Meesters’. Maar je kunt zelf verder gaan met glaceerlagen aanbrengen, b.v. in de blauwe haarband. Titiaan schilderde wel 40 glaceerlagen voor zijn intense blauwe kleur.

Deze video’s  heb ik met veel plezier en passie gemaakt.

Mijn Portretten geschilderd met olieverf en Oude Meesters schildertechnieken.

Ella Looise | Schilderijen

Laatste blogs en schildertips

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel