Now Reading
Glaceerlaag van de huid schilderen Video 10

Glaceerlaag van de huid schilderen Video 10

In deze video Portret van het Meisje #10 ga ik verder met de glaceerlaag, een Velatura schilderen van de huid met een mix van Titaanwit, Gele Oker en glaceer medium. Met een zacht penseel wrijf ik het mengsel over het gezicht.

Glaceren is een Oude Meesters schildertechniek

 

Met de online schildercursus samen met mij leren schilderen als de Oude Meesters.

Wil je leren schilderen als de Oude Meesters Titiaan, Rembrandt en Frans Hals? De online schilderlessen en vooral deze online schildercursus: Portret van het Meisje is een heel fijne manier om die schildertechniek van de Oude Meesters te leren.

Op YouTube staat de playlist van alle video’s Portret van het Meisje

Glaceren

Glaceren is een techniek waarmee je diepe kleuren kunt suggereren, zoals in dit voorbeeld  ‘Witte kleding schilderen‘. Dit effect komt omdat het licht door het glacis heen schijnt en weerkaatst op de onderliggende kleuren. Wanneer je naar een geglaceerd schilderij kijkt, lijkt de kleur te veranderen als je het vanuit verschillende standpunten en belichting bekijkt. In deze video ga ik de huid met een Velatura glaceer laag schilderen.

 

Velatura schilderen

Ik ga de huid glaceer laag Velatura schilderen. Velatura is een melkachtige of doorschijnende verflaag.

Ik mix Titaanwit en Transparant Oxydegeel met glaceermedium, en schilder die kleuren in verschillende samenstellingen op de huid, waardoor de onderschildering in tinten door de velatura heen te zien is.

Tot hier deze schilderles ‘Portret van het Meisje schilderen als de Oude Meesters’. Maar je kunt zelf verder gaan met glaceerlagen aanbrengen, b.v. in de blauwe haarband. Titiaan schilderde wel 40 glaceerlagen voor zijn intense blauwe kleur.

See Also

Video Scumbling is een schildertechniek van de Oude Meesters, video

Deze video heb ik met veel plezier en passie gemaakt. Wil je verder leren? Dat is mogelijk met deze online schilderlessen ‘samen schilderen sessies, waarbij ik vertel over de schildertechnieken, het materiaal of andere schilderles weetjes.

Mijn Portretten geschilderd met olieverf en Oude Meesters schildertechnieken.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel