Een aantal schilderijen, die ik heb geschilderd, zijn te vinden als schilderlessen. Dit zijn gratis schilderlessen. Ze zijn ook gepubliceerd in het blad Atelier Magazine.

 

Gratis schilderen. Olieverf schilderen voor beginners en gevorderden. Portret van Han Prins, laag over laag geschilderd.

 

Gratis schilderlessen

 Schilderles schilderij ‘Het model van de woensdagavond tekenles’

 

Een voorbeeld is deze schilderles; het schilderij  van Het model van de woensdagavond tekenles. Wies, een tiener van dertien, ging met een lolly in haar mond in de vensterbank van het atelier zitten. Met het prachtige licht als achtergrond en de kleuren spelend op haar huid; dat moest geschilderd worden.

 

Olieverf schilderij, Het model van de woensdagavond tekenles. Schilderlessen

 

Schilderles schilderij van ‘Rocker’

Rocker, onze puber Rhodesian Ridgeback, ligt in zijn favoriete slaaphouding op de houten vloer. Met zijn bruine vachtkleur valt hij samen met de bruine vloer; dat moest geschilderd worden. Hier is de schilderles te vinden

 

Rocker, onze hond schilderen in zijn favoriete houding op de grond

 

Schilderles schilderij ‘Portret van Han’

 

Portret van Han Prins, Olieverf op doek, 50 x 50 cm

Vaak wordt aan mij gevraagd, hoe ik dit portret heb geschilderd. Hier staat de schilderles, waarin ik tekst en uitleg geef.

 

Haarlemmer Olieverf

Portret van Han Prins is een schilderij, geschilderd met Haarlemmer Olieverf. Han is eigenaar van kunsthandel Prins te Haarlem. Onlangs heeft hij een al jaren sluimerend verlangen gerealiseerd, n.l. zijn eigen merk olieverf op de markt brengen: de Haarlemmer olieverf.

 

Acrylverf

Dit schilderij kan ook met acrylverf geschilderd worden. Op het atelier hebben we in de schilderles ‘Mick Jagger’ op deze manier in acrylverf geschilderd 🙂 Lees dan voor het verdunnen Water i.p.v. Terpentine.

 

nog meer tips en schilderlessen van mijn schilderijen op de Media pagina  HIER  te vinden.