Now Reading
Haarlemmer olieverf vergelijken met de Old Holland verf

Haarlemmer olieverf vergelijken met de Old Holland verf

Portret van Han Prins
Haarlemmer olieverf
Portret van Han Prins, geschilderd met de Haarlemmer Olieverf op doek, 50 x 50 cm
Portret van Han Prins, publicatie. Media
View Gallery
Haarlemmer olieverf

De Haarlemmer olieverf aan het testen. Deze olieverf is te koop bij  Prins kunsthandel. Han Prins de eigenaar van deze kunsthandel heeft een al jaren een sluimerend verlangen gerealiseerd, n.l. zijn eigen merk olieverf op de markt te brengen: de Haarlemmer olieverf. Deze olieverf zou vergelijkbaar zijn met die van Old Holland. Ik ben reuze benieuwd. 

Haarlemmer olieverf

Het Portret van Han Prins heb ik met deze olieverf geschilderd. De kleuren van de Haarlemmer olieverf zijn goed en ik zou het eerder met de Rembrandt verf willen vergelijken. Omdat de verf erg soepel is bij het smeren, er zit meer lijnolie in de verf dan bij de Old Holland olieverf.

De Old Holland is net als de Rembrandt verf een ‘artist’s kwaliteit’ olieverf. Deze klassieke kwaliteit Old Holland is geconcentreerder dan de Rembrandt kwaliteit. Daardoor waarborgt dit een hogere kleurkracht en intensiteit.

Waar schilder ik mee?

Mijn plein air schilderijen, zoals dit schilderij Madonna met kind schilder ik voornamelijk met Rembrandt verf. Op het atelier schilder ik met Old Holland olieverf, maar heel vaak maak ik zelf mijn olieverf, zodat ik weet wat er in de verf zit.

online schilderles detail van een klein eendje

Olieverf

Olieverf is een zeer veelzijdige verfsoort, waarmee zowel dekkend als transparant gewerkt kan worden. De verf kan in dunne gladde lagen worden aangebracht, maar er kunnen ook sterke effecten bereikt worden als de verf met volume wordt verwerkt, zodat de verfstreken zichtbaar blijven. In extreme vorm wordt de impasto techniek gebruikt. Zoals Rembrandt heeft geschilderd.

See Also

Vandaag op de schilderlessen

© 2023 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel