Now Reading
Haarlemmer olieverf vandaag aan het testen

Haarlemmer olieverf vandaag aan het testen

Portret van Han Prins

Vandaag de Haarlemmer olieverf aan het testen. Deze olieverf is nu te koop bij Prins kunsthandel. Han Prins de eigenaar van deze kunsthandel heeft een al jaren een sluimerend verlangen gerealiseerd, n.l. zijn eigen merk olieverf op de markt te brengen: de Haarlemmer olieverf. Deze olieverf zou vergelijkbaar zijn met die van Old Holland. Ik ben reuze benieuwd. 

Haarlemmer olieverf

Het Portret van Han Prins heb ik met deze olieverf geschilderd. De kleuren van de Haarlemmer olieverf zijn goed en ik zou het eerder met de Rembrandt verf willen vergelijken. Omdat de verf erg soepel is bij het smeren, er zit meer lijnolie in de verf dan bij die Old Holland olieverf.

De Old Holland is de verf van de Oude Meesters. Vergeleken met een ‘artist’s kwaliteit’ olieverf is deze klassieke kwaliteit vele malen geconcentreerder. Dit waarborgt een hogere kleurkracht en intensiteit.

Schilderijen

Mijn schilderijen, zoals dit schilderij Madonna met kind schilder ik voornamelijk met Rembrandt verf, vooral de plein air schilderijen, en Old Holland olieverf. Ik maak graag zelf mijn olieverf, zodat ik weet wat er in de verf zit.

online schilderles detail van een klein eendje

Olieverf

Olieverf is een zeer veelzijdige verfsoort, waarmee zowel dekkend als transparant gewerkt kan worden. De verf kan in dunne gladde lagen worden aangebracht, maar er kunnen ook sterke effecten bereikt worden als de verf met volume wordt verwerkt, zodat de verfstreken zichtbaar blijven. In extreme vorm wordt de impasto techniek gebruikt. Zoals Rembrandt heeft geschilderd.

See Also
Olieverf penselen reinigen, video

Vandaag op de schilderlessen

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters? Dat is mogelijk met deze online Portret schildercursus.

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel