Modeltekenen, atelier #Haarlem

Het model Floor tekenen bij atelier #Haarlem

Het model Floor tekenen vanavond op atelier #Haarlem bij model tekenen.

Al jarenlang staat er iedere eerste dinsdag, woensdag en donderdag van de maand modeltekenen op het programma op het atelier.

Het model Floor #modeltekenen

Model Floor tekenen

Op de model tekendagen werk je flink aan je tekenvaardigheden. Doormiddel van ‘blind’ tekenen; het niet op je papier kijken, wanneer je het model na tekent. Of je tekent stokpoppetjes. Waarbij het model stil zittend poseert, maar ook staand in kortdurende verschillende actie houdingen.

Deze tekenlessen zijn zowel voor de volwassenen als voor de kinderen en tieners.

Voor de model tekenlessen van de volwassenen zitten de leerlingen ook model. Hier zit Floor model, ze zit zelf  ook op schilderles.

Schilder- en tekenlessen

Online schilderlessen

Model Wies heb ik zelf ook getekend en geschilderd. Wies zat tijdens het model zitten in de vensterbank van het atelier in Haarlem met een lolly in haar mond. Dat moest geschilderd worden. Het schilderij is met een schilderles gepubliceerd. Meer gepubliceerde schilderlessen waarbij je zelf kunt oefenen thuis met tekenen en schilderen.

Video schilderlessen

Eveneens is het mogelijk om thuis zelf te oefenen met tekenen en schilderen bij deze video schilderlessen, waarbij de schildertechnieken van de Oude Meesters geleerd kunnen worden.

Leave a Reply