Now Reading
Hoe de kleur Paars mengen 🎨

Hoe de kleur Paars mengen 🎨

Hoe de kleur Paars mengen met de verfkleuren Rood en Blauw. Dat is een vraag die nu op de schilderlessen veel voorkomt door het schilderen van ‘de rode uien’. De specifieke tint paars die je krijgt, hangt af van de verhouding van de kleuren rood en blauw en van welke kleuren rood en blauw je gebruikt.

De kleuren paars mengen

Warme en koude kleuren

Start met gelijke delen rood en blauw voor een basis kleur paars. Ik gebruik hier de kleuren: Alizarin Crimson en Phthalo Blue, samen geven ze een prachtig donkerpaars. Voeg meer rood voor een roodachtig warme tint en meer blauw voor een koele paarse tint.

Video 4 Koude kleur over warme kleur schilderen

De Lila kleuren

Voeg wit toe om een lichter, pastelachtig zacht blauwachtige tint of een roodachtige lila tint te mengen. Prachtige lavendel kleuren!

Verschillende kleuren rood en blauw

Er zijn veel rode kleuren, zoals bijvoorbeeld Scharlaken, Cadmium Rood licht, Vermiljoen en ook de blauwe kleuren zijn rijk vertegenwoordigd in verschillende kleuren; Kobalt blauw, Ultramarijn, Ceruleum Blauw. Mijn advies aan de cursisten is altijd; “Experimenteer met de kleuren” en “durf te schilderen!’ 🀣

Wit en Zwart toevoegen

Voeg Zinkwit toe om een lichtere kleur te maken en Ivoorzwart (Ivory Black) om een donkerder, dieper paars te mengen.

See Also

Wat is het verschil tussen Zinkwit & Titaanwit?

Olie, acryl, waterverf, etc.

Het uiteindelijke resultaat is natuurlijk afhankelijk van welke verf je gebruikt. Wanneer je olieverf gebruikt, heeft dat een heel ander uiterlijk dan bijvoorbeeld waterverf. En ook verschillende merken beΓ―nvloeden het uiterlijk.

Β© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel