Now Reading
Hoe een pulletje schilderen, online schilderles

Hoe een pulletje schilderen, online schilderles

Hoe leren tekenen en schilderen, schilderles. Online schilderles. Schilderij van een pulletje
een pulletje schilderen, online schilderles
Online schilderles Hoe een pulletje schilderen
Op de Online schilderles pulletje kleuren toevoegen
online leren tekenen en schilderen. Schilderlessen. Atelier #Haarlem. Oude Meesters schildertechnieken. Foto van Ella Looise online schilderles Hoe een pulletje schilderen +4
View Gallery
een pulletje schilderen, online schilderles

Hoe een pulletje schilderen, hoe een kuikentje schilderen. Op de online schilderles van 20 en 27 april leg ik uit hoe ik dat doe en schilder het eendje voor.

Over mij

 

 

 

Hoe een pulletje schilderen op de online schilderlessen

 

Foto’s van de tekening van het pulletje

 

Op deze online schilderles vanuit het atelier gebruik ik als voorbeeld een foto van een eendje uit Google afbeeldingen. Vervolgens schets ik een tekening. Daarna verander ik de stand van een poot, omdat ik een zelfverzekerd pulletje wil.

Hoe leren tekenen en schilderen, schilderles

 

 

Complementaire kleuren

 

Na het grof opzetten van de vormen van het pulletje met houtskool, Kies ik de olieverf kleuren:

 

  • Geel
  • Blauw
  • Rood
  • Wit

Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Het jonge eendje en zijn omgeving schilder ik met de complementaire kleuren: blauw en oranje.

 

Hoe een kuikentje schilderen

 

Vormen van donker naar licht schilderen

 

De vormen van het pulletje schilder ik met donker en lichte kleuren. Het oranje maak ik door rood en geel te mengen en in de onderste lagen begin ik met donker oranje en soms meng ik er wat blauw bij. Want oranje en blauw wordt bruin. Er zijn bij het schilderen met de schildertechnieken van de Oude Meesters een paar regels, zoals van donker naar licht schilderen. In het artikel schilderen met olieverf voor beginners en gevorderden heb ik veel informatie over hoe met olieverf schilderen, beschreven.

Online Portret schilderles, schilderen als de Oude Meesters

 

Dons aanbrengen met korte streken

 

See Also

Kleur ondergrond schilderen naar de Oude Meesters

Met penseel en paletmes zet ik tenslotte het dons in de vormen van het pulletje. De haren zet ik in de gewenste richting met een lichtere kleur.

 

Zeven kuikens van Melchior d’Hondecoeter

 

In het Rijksmuseum heb ik het schilderij Zeven kuikens van Melchior d’ Hondecoeter (1636-1695) gezien. Deze olieverfstudie met pulletjes biedt een inzicht in de werkwijze van Melchior d’Hondecoeter. De bekendste Nederlandse schilder van vogels uit de 17de eeuw. Op dit werk staan zeven kippenkuikens in verschillende houdingen afgebeeld.

Behalve taferelen met vogels in realistische houdingen schilderde d’Hondecoeter ook behangsels met vergezichten op gebouwen en parken. Ook hier speelden vogels vaak een rol.

 

ca. 1665 – ca. 1668

 

What's Your Reaction?
Excited
6
Happy
4
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top