HUIDKLEUREN schilderen | 🎨welke kleuren mengen?

Huidkleuren schilderen is makkelijk, een huidskleur mengen kan met slechts een paar tubes verf. Je moet alleen weten welke kleuren je gebruikt. In deze korte video op YouTube #shorts leg ik het in 60 seconden uit voor een lichte en donkere huidskleur.

Basis verftubes voor de huidkleuren

De huid heeft vele kleuren. Van een heel lichte tint tot zeer donkere huid. Maar de basis, het uitgangspunt kan eenvoudig gehouden worden. Met de twee basiskleuren; ROOD en GEEL meng ik eerst oranje. Ik schilder met olieverf, maar je kunt ook gerust acrylverf gebruiken.

Meer tips en trucs over olieverf staan in dit artikel.

Daarna meng ik WIT bij de oranje kleur. In dit voorbeeld gebruik ik Titaanwit. Hoe meer wit je toevoegt, hoe lichter de huidkleur wordt.

Een donkere huidskleur mengen

Vervolgens wil ik een iets donkerder huidskleur mengen, een door de zon gebruinde huidkleur schilderen. Daarvoor voeg ik GEBRANDE SIENNA toe.

Tip: Hoe donkergroen mengen

Gebrande Sienna

Gebrande Sienna is een geweldige aardekleur, die vaak door de Oude Meesters werden gebruikt op hun schilderspalet. Zie deze video over een Imprimatura schilderen.

Een uitgebreidere video met het mengen van de huidkleuren en daarnaast ook hun schaduwkleuren: Huidkleuren en schaduwkleuren mengen, video.

See Also
Kleur Paars mengen 🎨Kleuren mengen

Gebrande Omber

Voor een nog donkerder huidkleur voeg ik GEBRANDE OMBER toe. Experimenteer met de hoeveelheid verf. Hoe meer bruine omber je toevoegt, hoe donkerder de huidkleur!

Veel heb ik gekeken naar het werk van Lucian Freud, en ben daar zeker door beïnvloed, het verhaal achter het schilderij Portret van Koos.

Over Ella Looise | Olieverf Schilderijen

Laatste blogs en schilder tips

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel