Now Reading
Huis icoon geschilderd volgens de traditionele techniek

Huis icoon geschilderd volgens de traditionele techniek

View Gallery

Huis icoon geschilderd. Icoon schilderles bij Martin Mandaliev gevolgd, naar aanleiding van het interview met Philip Akkerman. Akkerman was erg enthousiast over Martin Mandaliev waar hij ook lessen had gevolgd. Naar aanleiding van deze lessen heb ik mijn Madonna met kind geschilderd.

Icoon leren schilderen

Het schilderen van een icoon

Het gaat bij het schilderen niet om het eindresultaat, maar om de weg zegt Martin Mandaliev: ‘Als een icoon mooi wordt, is dat fijn, maar het is niet het einddoel.’ De concentratie, daar gaat het om. In mijn schilder blog over Mandaliev heb ik beschreven hoe je een icoon schildert.

Iconen zijn steeds populairder

Ik heb een huis icoon geschilderd, maar iconen zijn inmiddels niet meer alleen in Oost- en Zuid-Europa populair, ook in het Westen groeit de belangstelling. Dit geldt ook voor andere religieuze kunstvormen, zoals Fayum portretten, die rond het begin van de jaartelling in Egypte op sarcofagen geschilderd werden, en fresco’s, die al eeuwenlang op muren van kerken en paleizen gemaakt worden. In Den Haag kun je dit allemaal leren bij MartinArtStudio.

See Also

Het olie eitempera recept staat in mijn Ella Atelier schilder blog van paparazzi, een stilleven. Een ander portret met deze Oude Meesters schildertechniek is De eitempera onderschildering van Dide.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel