Huis icoon geschilderd volgens de traditionele techniek

Huis icoon geschilderd.

Icoon schilderles bij Martin Mandaliev gevolgd, naar aanleiding van het interview met Philip Akkerman. Akkerman was erg enthousiast over Martin Mandaliev waar hij ook lessen had gevolgd. Naar aanleiding van deze lessen heb ik mijn Madonna met kind geschilderd.

Icoon leren schilderen

Het schilderen van een icoon

Het gaat bij het schilderen van een icoon niet om het eindresultaat, maar om de weg zegt Martin Mandaliev: ‘Als een icoon mooi wordt, is dat fijn, maar het is niet het einddoel.’ De concentratie, daar gaat het om. In mijn schilder blog over Mandaliev heb ik beschreven hoe je een icoon schildert.

Huis icoon geschilderd

Iconen zijn steeds populairder

Ik heb een huis icoon geschilderd, maar iconen zijn inmiddels niet meer alleen in Oost- en Zuid-Europa populair, ook in het Westen groeit de belangstelling. Dit geldt ook voor andere religieuze kunstvormen, zoals Fayum portretten, die rond het begin van de jaartelling in Egypte op sarcofagen geschilderd werden, en fresco’s, die al eeuwenlang op muren van kerken en paleizen gemaakt worden. In Den Haag kun je dit allemaal leren bij MartinArtStudio.

Het olie eitempera recept staat in het schilder blog van paparazzi, een stilleven.

Atelier Online

Video schilderlessen

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters? Dat is mogelijk met deze video schilderlessen Portret van het Meisje en Hoe witte kleding schilderen als de Oude Meesters. Bovendien is het mogelijk om met de online schildercursus Portret van het Meisje samen met mij het portret te schilderen, waarbij je direct op alle vragen de antwoorden krijgt.

Leave a Reply