Now Reading
Kikker in olieverf op canvas, 24 x 30 cm

Kikker in olieverf op canvas, 24 x 30 cm

Kikker schilderij in olieverf geschilderd. Als een fossiel duikt hij op uit de verf. Kikker is onderdeel van de fossiel schilderijen, die ik enkele jaren geleden geschilderd heb. Allemaal in hetzelfde formaat en in hun eigen kleur olieverf geschilderd.

 

Fossiel schilderijen

De eerste vraag: wat zijn fossielen? Fossielen zijn restanten van organismen of sporen van activiteit van organismen die vroeger geleefd hebben, en als versteende vorm bewaard gebleven zijn. Te denken valt bijvoorbeeld aan een skelet of schelp. Ook Ichnofossielen(sporenfossielen) worden tot de fossielen gerekend. Dit zijn bijvoorbeeld afdrukken, graafsporen, en dergelijke. Deze sporen geven ons ook concrete aanwijzingen over het leven en gedrag van het organisme dat ze gemaakt heeft. Als fossielenverzamelaar verzamel je in essentie sporen van leven. Alle specimens die opgegraven worden, vertellen hun verhaal binnen een groter verhaal, en dat verhaal is ongemeen boeiend. De specialistische wetenschap die zich bezighoudt met de studie van fossielen heet paleontologie, het kan beschouwd worden als het raakvlak tussen geologie en biologie.

Fossiel.net

 

Kikker in olieverf, canvas, 24x30cm, mixed media.

 

Hier is het schilderij ‘Groene Kikker’ de basis voor het Storytelling filmpje; Hoe maak je zelf je olieverf en Groene Kikker. Een ander fossiel schilderij is een fossiel van een luis, een gepubliceerde schilderles.

 

Tip: Gepubliceerde schilderles Portret van Han Prins

 

Andere beeld verhalen, storytelling

 

See Also
Madonna met kind, doodverven

Online schilderlessen sessies

Op het atelier organiseer ik wekelijks de online samen schilderen schilderles sessies, waarbij iedereen mee kan schilderen. Ook schilderen we dieren, zoals dit pulletje. Doe je mee?

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top