Kinderpartij teken-, en schilderles

Op de kinderpartij teken-, en schilderles heeft Lovis met zeven vriendinnen haar workshop  ‘teken-, en schilderles‘ op het atelier gevierd. Nadat ik de schilderles over de paarden heb verteld, wilden ze vlinders schilderen 🙂

kinderpartij

Schilderlessen kinderpartij

De jarige kinderen kiezen zelf hun thema waarover ze willen schilderen. Want ik heb veel kant en klare schilderlessen gereed liggen. Lovis kiest voor het onderwerp paardenrennen van Theodore GĂ©ricault.

Schilderij Paardenrennen van Theodore GĂ©ricault

Schilderles Paardenrennen van Theodore GĂ©ricault

Dit beroemde schilderij: Paardenrennen van Theodore GĂ©ricault hangt in het Louvre in Parijs. De rennende paarden op het schilderij zijn helemaal verkeerd weergegeven. Paarden rennen niet met die gestrekte benen.

De hollende benen van de paarden

Het schilderij van ThĂ©odore GĂ©ricault over de paardenrennen in Epsom klopt niet. Want de hollende benen van de paarden zijn verkeerd geschilderd. GĂ©ricault was een groot paardenliefhebber. Hij maakte een groot aantal schilderijen en tekeningen met paarden. Maar GĂ©ricault merkte niet op dat de houding van de benen van zijn paarden niet klopte.

Eadweard Muybridge

In 1887 kon de Britse fotograaf Eadweard Muybridge aantonen hoe een paard in galop liep. Want door de uitvinding van de fotografie werd zichtbaar hoe de paarden echt renden en de benen dus niet tegelijkertijd gestrekt werden.

Kinderpartij teken-, en schilderles bij atelier #Haarlem

Creativity is the key to success in the future

Comments are closed