Now Reading
Kinderpartij teken-, en schilderles atelier #Haarlem

Kinderpartij teken-, en schilderles atelier #Haarlem

Op de kinderpartij teken-, en schilderles heeft Lovis met zeven vriendinnen haar workshop  ‘teken-, en schilderles‘ op het atelier #Haarlem gevierd. Nadat ik de schilderles over de paarden heb verteld, willen ze vlinders schilderen 🙂 voor de paarden.

 

Schilderlessen kinderpartij

 

De jarige kinderen kiezen zelf hun thema waarover ze willen schilderen. Want ik heb veel kant en klare schilderlessen gereed liggen. Lovis kiest voor het onderwerp paardenrennen van Theodore Géricault.

Hoe leren tekenen en schilderen

 

Paardenrennen van Theodore Géricault, kinderpartij

Schilderles Paardenrennen van Theodore Géricault

Dit beroemde schilderij: Paardenrennen van Theodore Géricault hangt in het Louvre in Parijs. De rennende paarden op het schilderij zijn helemaal verkeerd weergegeven. Paarden rennen niet met die gestrekte benen.

 

De hollende benen van de paarden

 

Het schilderij van Théodore Géricault over de paardenrennen in Epsom klopt niet. Want de hollende benen van de paarden zijn verkeerd geschilderd. Géricault was een groot paardenliefhebber. Hij maakte een groot aantal schilderijen en tekeningen met paarden. Maar Géricault merkte niet op dat de houding van de benen van zijn paarden niet klopte.

 

Edward Muybridge

 

See Also
Video schilderles Hoe witte kleding schilderen als de Oude Meesters

In 1887 kon de Britse fotograaf Eadweard Muybridge aantonen hoe een paard in galop liep. Want door de uitvinding van de fotografie werd zichtbaar hoe de paarden echt renden en de benen dus niet tegelijkertijd gestrekt werden.

 

Kinderpartij teken-, en schilderles bij atelier #Haarlem

 

Creativity is the key to success in the future

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top