Kleine Madonna met Kind, olieverf schilderij geschilderd met de Oude Meesters schildertechniek

Kleine Madonna met Kind schilderij is klaar.

Het Kleine Madonna met Kind schilderij is klaar! In de traditie van dit genre schilderijen 🙂 het moment vastgelegd … met de Oude Meesters schildertechnieken.

Video. Kleine Madonna met Kindje schilderij

Kleine Madonna met Kindje schilderij

De traditie van het Moeder met Kindje schilderijen in de Kunst is al eeuwenoud. De religieuze Madonna’s met afbeeldingen zijn ontstaan bij de iconen schilderkunst in het Byzantijnse Rijk.
Over deze speciale schilderijen is veel te vinden op het web. Er is veel over geschreven: madonna schilderijen gepubliceerd.

Madonna met kind, doodverven

Eeuwenoude traditie in de Kunst

Het moment van Robin toen ze ‘vader en moedertje’ speelde, een moment dat ik vast wilde leggen in navolging van deze oude traditie 🙂

Het schilderij heb ik geschilderd met de Oude Meesters schildertechnieken (waar ik veel over schrijf in de schilder blogs), zoals de Imprimatura, en daarna met de Penseelschets, Kleur onderschilderingen, en tenslotte met Glaceer lagen, en tenslotte de Velaturas en Alla Prima.

Storytelling

Webstory 2 Kleine Madonna en haar baby

Webstory 2 een slideshow in de vorm van tikbare content. Storytelling is wel heel leuk geworden met dit klein beeldend magazine van Google 🙂 

Het ‘Kleine Madonna met kind’ schilderij is te koop

Het doek is 50 x 70 cm en geschilderd op canvasboard van Royal Talens met olieverf.
Het schilderij is te koop voor €1750,–
Bij interesse graag contact met mij opnemen.

Mijn werk in uitvoering

Ik ben ook nog bezig met deze traditionele versie geschilderd met de Oude Meesters schildertechnieken, maar ze is nog werk in uitvoering. Wil je ook die technieken leren? Dat is mogelijk met de video serie schilderlessen Portret van het Meisje.

Atelier Online

Te danken aan de lockdown en avondklok ben ik gestart met de online schilderlessen en schildercursussen. Ze stonden al op de plank gereed, maar nu had ik ruimschoots de tijd 🙂 In het bijzonder zijn de ‘samen schilderen’ aan te bevelen.

Leave a Reply

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel