Koeien in de wei naast onze moestuin, plein air schilderen

Naast ons buiten, een soort wild gebied met moestuin staan de koeien in de wei, die ga ik plein air schilderen. Dit schilderij is een schets voor de muurschildering ‘Panorama Hollandse koeien‘ op mijn atelier #Haarlem.

Koeien in de wei

Wanneer we in het voorjaar naar ‘ons buiten’ gaan, zijn we iedere keer weer benieuwd of ze er weer staan; de koeien. ’s Winters staan ze natuurlijk op stal 🙂 De koeien zijn heel nieuwsgierig. Ze staan op zo’n twee meter afstand van ons te kijken en lopen met me mee, slechts gescheiden door een klein slootje staan ze vlakbij.

Koeien in de wei, olieverf op canvas board 30 x 40 cm

Het zijn geen melkkoeien, maar er loopt een stier ‘Herman’ en zijn harem; koeien, vaarzen en veel kalfjes.

Koeien plein air schilderen

Canvas board

Graag schilder ik buiten plein air op Canvas boards. Er zijn veel canvas boards soorten in omloop, maar ik heb een voorkeur voor die van Talens, want die ze verlijmd en hebben een omgevouwen doek op MDF-board.

Schilderlessen Koeien in de wei schilderen

Online Atelier schilderlessen

Koeien vind ik leuk om te schilderen. Ook op de schilderlessen besteden we er aandacht aan. Net als op de samen schilderen sessies, die ik sinds de Corona perikelen met veel plezier geef, zal het koeien in de wei schilderen aan bod komen. Want Nederland heeft een rijke geschiedenis met landschap schilderijen en koeien.

Nog meer koeien schilderijen

Plein air schilderijen

Hier staat een ander koeien schilderij van mij. Evenals Kijk een Koe schilderij en Koeien met verschillende kwaststreken gepubliceerd in de Media.

Leave a Reply

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel