Koeien in de wei naast onze moestuin, plein air schilderen

Naast ons buiten, een soort wild gebied met moestuin staan de koeien in de wei, die ik plein air ga schilderen. Dit schilderij is een schets voor de muurschildering Panorama Hollandse koeien‘ op mijn atelier #Haarlem. Wanneer we in het voorjaar naar ‘ons buiten’ gaan, zijn we iedere keer weer benieuwd of ze er weer staan; de koeien. ’s Winters staan ze natuurlijk op stal 🙂 De koeien zijn heel nieuwsgierig. Ze staan op zo’n twee meter afstand van ons te kijken en lopen met me mee, slechts gescheiden door een klein slootje.

Koeien in de wei, olieverf op canvas board 30 x 40 cm

Het zijn geen melkkoeien. Er loopt een stier ‘Herman’ met zijn harem, dus veel koeien, vaarzen en kalfjes.

Canvas boards bij plein air schilderen

Graag schilder ik buiten plein air op Canvas boards. Er zijn veel canvas boards soorten in omloop, maar ik heb een voorkeur voor die van Talens, want die zijn verlijmd en hebben een omgevouwen doek op MDF-board.

Schilderlessen Koeien in de wei 

Online Atelier schilderlessen

Koeien vind ik leuk om te schilderen. Ook op de schilderlessen besteden we er aandacht aan. Net als op de samen schilderen sessies, die ik sinds de Corona perikelen met veel plezier geef. Het koeien schilderen in de wei komt ook aan bod, want Nederland heeft een rijke geschiedenis met landschap schilderijen en koeien.

See Also
Video Scumbling is een schildertechniek van de Oude Meesters, video

Nog meer koeien schilderijen

Plein air schilderijen

Hier staat een ander koeien schilderij  van mij. Evenals Kijk een Koe schilderij,een gepubliceerde schilderles en Koeien met verschillende kwaststreken gepubliceerd in de Media. Plein air kiekjes in de vakantie schilderen.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel