Now Reading
Kopje koffie op Perzisch tapijtje een stilleven

Kopje koffie op Perzisch tapijtje een stilleven

Stillevens schilderij, kopje koffie een olieverf schilderij
Koos met kopje koffie op Perzisch tapijtje, een stilleven olieverf schilderij
View Gallery

Kopje koffie is een stilleven olieverf schilderij, dat de sfeer van het moment weergeeft op mijn atelier. Ik was met koffie aan het schilderen en het kopje op een Perzisch tapijtje gezet, terwijl ik aan het schilderen was aan een portret van Koos.

 

Kopje koffie op perzisch tapijtje, olieverf op doek, 45 x 65 cm, een stilleven

Stilleven

Een stilleven is een artistieke compositie (schilderij, tekening, foto) van roerloze of levenloze objecten, die met zorg zijn belicht. Met het schilderen van een stilleven kan ik me concentreren op de compositie en op het gebruik van kleur en toonwaarde, het vloeiende onderscheid in kleurnuances tussen de lichtste en donkerste partij. Net als portretten schilder ik graag stillevens.

Portret van Koos

Leuk vind ik om video’s te maken over hoe ik tot een schilderij kom. Art Storytelling. Ook om het idee achter het werk te laten zien, zoals bij het stilleven Pot en hond. Andere beeld verhalen zijn Hoe maak je zelf je olieverf en storytelling Groene kikker. Nog een ander beeldverhaal achter Het Portret van Koos.

 

Kopje koffie een olieverf schilderij

Het schilderij in olieverf heb ik met paletmes geschilderd. Tijdens het schilderen stond het kopje koffie op de grond op het Oosters tapijt en meer was niet nodig.

See Also

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel