Now Reading
Kopje koffie op Perzisch tapijtje een stilleven

Kopje koffie op Perzisch tapijtje een stilleven

Perzisch tapijtje. Stillevens schilderij

Kopje koffie is een stilleven olieverf schilderij, dat de sfeer van het moment weergeeft op mijn atelier. Het kopje staat op een Perzisch tapijtje, terwijl ik aan het schilderen ben aan een portret van Koos.

 

Kopje koffie op perzisch tapijtje, olieverf op doek, 45 x 65 cm, een stilleven

 

Stilleven

 

Een stilleven is een artistieke compositie (schilderij, tekening, foto) van roerloze of levenloze objecten, die met zorg zijn belicht. Met het schilderen van een stilleven kan ik me concentreren op de compositie en op het gebruik van kleur en toonwaarde, het vloeiende onderscheid in kleurnuances tussen de lichtste en donkerste partij. Net als portretten schilder ik graag stillevens.

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters met hun schildertechnieken? Dat is mogelijk met deze online schildercursus Portret van het Meisje of doe mee met de online samen schildersessies.

 

Portret van Koos

 

Leuk vind ik om video’s te maken over hoe ik tot een schilderij kom. Art Storytelling. Ook om het idee achter het werk te laten zien, zoals bij het stilleven Pot en hond. Andere beeld verhalen zijn Hoe maak je zelf je olieverf en storytelling Groene kikker. Nog een ander beeldverhaal achter Het Portret van Koos.

See Also
Portret hond online schilderles. Hondekop penseelschets, online schilderles Oude Meesters schildertechniek

 

kopje koffie een olieverf schilderij

Kopje koffie een olieverf schilderij

 

Het schilderij in olieverf heb ik met paletmes geschilderd. Tijdens het schilderen stond het kopje koffie op de grond op het Oosters tapijt en meer was niet nodig.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel