Now Reading
Korenveld met kraaien op schilderles naar Van Gogh

Korenveld met kraaien op schilderles naar Van Gogh

Schilderles Korenveld met kraaien naar Van Gogh schilderles
schilderij van Hetta, schilderles atelier #Haarlem
schilderles atelier #Haarlem, Sietske
schilderij van Judith, schilderles atelier #Haarlem +1
View Gallery

Het schilderij van Van Gogh ‘Korenveld met kraaien‘ was het uitgangspunt op schilderles voor de cursisten. Schilder naar van Van Gogh was de opdracht van vanavond bij atelier #Haarlem .

Korenveld met kraaien op schilderles

 

Korenveld met kraaien van Van Gogh

 

Van Gogh gebruikte voor dit schilderij sterke kleurencombinaties, complementaire kleuren. De blauwe lucht contrasteert met het geeloranje koren, terwijl het rood van het pad wordt versterkt door de groene banen gras.

Korenveld met kraaien is één van zijn beroemdste schilderijen. Men beweerd vaak dat dit zijn allerlaatste werk van hem zou zijn; de dreigende lucht met kraaien en het doodlopende pad zouden vooruit wijzen naar zijn naderende levenseinde. Dit is echter een hardnekkige mythe. Na dit schilderij maakte hij nog verschillende andere werken.

Korenveld met kraaien schilderij van Robert Zandvliet
 

Robert Zandvliet

 

Robert Zandvliet heeft dit schilderij Korenveld met kraaien geanalyseerd, en daarna het schilderij vertaald naar zijn eigen handschrift Korenveld met kraaien. Dit schilderij van Robert Zandvliet is een prachtig voorbeeld voor de cursisten.

See Also

 

Schilderen naar Van Gogh

 

Het schilderen ‘naar een andere kunstenaar’ is een goede manier om je te verdiepen in het werk. Een voorbeeld is het schilderij De Zaaier, die Van Gogh zelf ‘naar Millet; heeft bestudeerd en geschilderd. Op dezelfde wijze heb ik ook De Zaaier onder handen genomen.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top