Now Reading
Korte Begijnestraat in Haarlem geschilderd

Korte Begijnestraat in Haarlem geschilderd

Korte Begijnestraat in Haarlem geschilderd

De Korte Begijnestraat Plein air in Haarlem vandaag klaar geschilderd. De fietstassen en lucht ga ik nog een likje verf. De uitvinding van verf in knijpbare tubes in 1840 door de Amerikaan John Goffe Rand is voor de schilderkunst één van de grootst denkbare innovaties: lange houdbaarheid van de verf en grenzeloze mobiliteit zijn ineens mogelijk.  Hoewel Kunstenaars al vanaf de 17 eeuw wel eens  buiten werkten, was dat  uitsluitend om te schetsten met potlood of inkt, wat later in het atelier  in verf uitgewerkt kon worden. Ook Breitner werkte op deze wijze, hij nam ook foto’s  van de omgeving en werkte die op het atelier uit.

De Korte Begijnestraat

Op weg naar huis met de gekochte kerstboom, een video door de Korte Begijnestraat.

Ella Looise | Schilderijen

Van Gogh

De Impressionisten, zoals  Van Gogh brengen deze kunstvorm tot grote hoogte. Het schilderen wordt spontaner om het effect van het ogenblik op het doek te vangen. Door de snelle licht- en weersomstandigheden wordt je gedwongen snel te werken.  Aan het einde van de 19e eeuw verliest het plein-air schilderen aan terrein. Het zoeken naar nieuwe inzichten en inspiratie drijft de kunstenaar weer naar zijn atelier.

De Korte Begijnestraat heb ik nog een keer geschilderd op het atelier, maar dan in een groot formaat. Hier staat het schilderij van de Korte Begijnestraat.

Plein air schilderen atelier #Haarlem

Schilderles Manga, kinderpartij

See Also

Vandaag op de schilderlessen

Hoe de parels van Maria Trip schilderen, online schilderles

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel