Mam, dit olieverf schilderij is het laatste van een serie van mijn moeder

Mam. Olieverf schilderij Dit is het laatste van een serie portretten van mijn moeder, die lange tijd voor mij geposeerd heeft.

Olieverf op doek, 170x150cm

Mam, olieverf op doek

Lange tijd heeft mijn moeder voor me geposeerd; een indrukwekkende periode.

Poseren voor Lucien Freud

In het boek ‘Man met blauwe sjaal’ heeft Martin Gayford de wordingsgeschiedenis van een portret beschreven vanuit het gezichtspunt van het model. Martin Gayford heeft voor Lucien Freud geposeerd. De lezer wordt meegenomen naar de bijzondere en intrigerende plek, het atelier van de kunstenaar. De dagelijkse gesprekken tussen Martin Gayford en Lucien Freud tijdens de zeven maanden durende sessies bieden een uniek inzicht in de manier van werken van deze meester.

Lucien Freud in het beeldverhaal van Portret van Koos

In storytelling, het beeldverhaal achter Portret van Koos laat ik zien dat Lucien Freud grote invloed heeft gehad bij de ideeën van dit schilderij. Nog andere beeldverhalen zijn Webstory Online schilderlessen en ook deze Online Atelier Webstory 4.

Leave a Reply