Now Reading
Manga schilderles kinderpartij van Elise

Manga schilderles kinderpartij van Elise

schilderles atelier #Haarlem Bakenessergracht

Manga schilderles, een kinderpartij van Elise en haar vriendinnen. Op atelier #Haarlem hebben we vandaag de schilderles manga gedaan. De kinderen hebben de beginselen van het manga tekenen en schilderen geleerd.

Hoe leren tekenen en schilderen, schilderles

Kinderpartij schilderles foto’s

Manga schilderles kinderpartij van Elise

Toeval zien in je werk en het gebruiken, is een kunst

 

Manga

De term manga is ontleend aan het in 1814 uitgegeven boek van de houtsnede kunstenaar Hokusai: Hokusai Manga. Het was een boek met een grote verscheidenheid aan schetsen van mensen, dieren, planten en landschappen. Kortom, een variatie aan beelden uit het dagelijks leven in het Japan van de negentiende eeuw. Manga betekent “onbeheerste of willekeurige kwaststreken” en verwijst naar de losse, vloeiende tekenstijl die Hokusai’s werk tot inspiratiebron voor impressionisten maakte.

Osama Tezuka

De grote grondlegger van de hedendaagse manga is Osamu Tezuka, die na 1946 als eerste honderden manga en anime maakte. Beïnvloed door tekenaars uit de Disney-stal en de soepele, ‘grote kinderogen’-stijl van Amerikaanse tekenfilms als Betty Boop kregen zijn karakters vaak ook deze fysieke kinderhoofd-trekken mee.

See Also
Kleur Paars mengen 🎨Kleuren mengen

Er zijn erg veel manga-titels, en de markt is enorm groot. Daardoor kan elke reeks sterk op een doelpubliek worden gericht. In manga voor de jongsten wordt gewerkt met grote ogen, omdat grote ogen erg expressief zijn. Hoe ouder de doelgroep van de manga is, hoe normaler de ogen worden. In reeksen zoals Death Note zijn de ogen dan ook veel kleiner.

De invloed van Tezuka is erg groot, alhoewel zijn astroboy inmiddels alsnog vrij westers aandoet. De manga heeft zich namelijk als zelfstandige stijl erg uitgebreid. Maar de belangrijkste prijs die voor manga te halen valt heet nog altijd de Tezuka-prijs.

Kinderpartij atelier #Haarlem

Toeval zie in je werk en gebruiken

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel