Now Reading
Media | schilderlessen | publicaties en video’s

Media | schilderlessen | publicaties en video’s

Schilderen aan meisje in de kersenboomgaard
Media. Het meisje met het ijsje, zin Atelier magazine
+12
View Gallery

In de media publicaties zijn in het magazine Atelier schilderijen van mij gepubliceerd, eveneens met de uiteg in een schilderles hoe ik ze gemaakt heb.

Gepubliceerde schilderlessen

Met behulp van foto’s beschrijf ik het schilderproces van het schilderij in een instructief artikel.  Daarnaast een uitleg over hoe ik het schilderij opbouw en andere wetenswaardigheden. Zoals bij fossiel van een luis, waarbij ik vertel hoe je zelf je olieverf maakt.

Tip: Gepubliceerde schilderles Portret van Han Prins

Media schilderlessen publicaties

Foto’s en video’s schilderlessen

Ik vind het fijn en leuk om mijn kennis en vaardigheden over te brengen aan andere schilder liefhebbers. Daarom maak ik altijd veel foto’s en video’s tijdens het werken aan een schilderij. Dit materiaal gebruik ik weer om, bijvoorbeeld een beeldverhaal (storytelling) van te maken.

Over mij

Storytelling

In een storytelling, een video beeldverhaal, vertel ik in het kort wat mij inspireert tot het maken van het schilderij. Zoals de videos: Pot en Hond, en ook de Melkkan naar Vermeer, of het verhaal achter Portret van Koos en Groene Kikker.

See Also

Schilderlessen atelier #Haarlem door Ella Looise

Meer informatie over hoe met olieverf schilderen

In mijn blog: olieverf schilderen voor beginners staat uitgebreide informatie over olieverf, de schildertechnieken en het schildermateriaal. (tips, ook voor de mensen die met acrylverf schilderen)

Portret schilderen als de Oude Meesters

Portret van het Meisje

Ik schilder graag portretten, zoals het Portret van het Meisje, geschilderd met olieverf in de technieken van de Oude Meesters. Die eveneens als schildercursus wordt aangeboden.

Online schilderlessen

Door de lockdowns ben ik online schilderlessen gaan organiseren. Samen schildersessies, waarbij ik mee schilder, en de tweede camera staat op mijn ezel gericht. Tijdens het schilderen, vertel ik over wat ik doe en waarom.

Genrestukken

What's Your Reaction?
Excited
3
Happy
2
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top