Ella Looise- De Eekhoorn op de melkkan

Het verhaal achter het beeld ‘de Melkkan’, een video

Het Melkkan verhaal, is het verhaal achter het beeld: ‘de melkkan’ van Johannes Vermeer. Hier staan nog meer verhalen.
Anna, zit bij mij op schilderles, ze schilderde gedurende een aantal maanden aan een fragment uit het ‘Melkmeisje’ van Johannes Vermeer. En in die tijd rijpte bij mij het idee om de disciplines van mijn werk; beeldhouwen, taxidermie en schilderen bij elkaar te brengen; samen te voegen.

Het verhaal achter het beeld ‘De Melkkan’.

Ik maakte een melkkan van steengoedklei en prepareerde een grijze eekhoorn op maat… Na het biscuitbakken, heb ik de melkkan geschilderd met pigmenten en is hij met een glazuurlaag weer gebakken in de keramiek oven.

De Melkkan

Ella Looise- De Eekhoorn op de melkkan

Johannes Vermeer (Delft 1632-1675) is een van de beroemdste Nederlandse kunstenaars en leefde in de Gouden Eeuw. Jij is vooral bekend van het Melkmeisje (meisje met de melkkan), en het Meisje met de parel. Vermeer had een voorkeur voor tijdloze, ingetogen momenten. Hij gebruikte bijzonder subtiel kleurgebruik en compositie en schilderde prachtige lichtinvallen. Vermeer had een grote voorkeur voor Ultramarijn en loodtin Geel. 

Vermeer zijn blauw

Het Rijksmuseum in Amsterdam ontdekte tijdens het renoveren van een schilderij hoe het intense blauw van Vermeer tot stand kwam. Vermeer bracht een kopergroene onderlaag aan waardoor je extra diepte kreeg in de blauwe kleur.

Leave a Reply

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel