Now Reading
microadventure uit 2012 in Zweden, plein air en iPad

microadventure uit 2012 in Zweden, plein air en iPad

microadventure uit 2012, ZwedenEen microadventure uit 2012 in Zweden. Met veel regen en heel veel muggen, maar een onvergetelijke korte vakantie. Met de rugzak en hond op trektocht over de lange afstandspaden, schilderend.. plein air en op de iPad

Sfeer die emoties oproept

Nieuwe  gedachten in de schilderkunst over de rol van het landschap doen vanuit Engeland hun intreden  rond 1800. De overweldigende natuur om ons heen moet in al haar facetten en momenten worden weergegeven. De mens  staat niet meer centraal hierin, het gaat om de sfeer die emoties doet oproepen. De snelle licht- en weersomstandigheden vereisen  van de kunstenaars snel werken.  Het schilderen wordt spontaner om het effect van het ogenblik op het doek te vangen. Impressionisten brengen deze kunstvorm met name tot grote hoogte.  Aan het einde van de 19e eeuw verliest het plein-air schilderen aan terrein. (Plein air schilderijen met olieverf) Het zoeken naar nieuwe inzichten en inspiratie drijft de kunstenaar weer naar zijn atelier.

Tekst: Pan.nl

Plein air mijn tomaten geschilderd

See Also
Kleur Paars mengen 🎨Kleuren mengen

Microadventure

‘Je hoeft niet naar het andere einde van de wereld te vliegen om op avontuur te gaan. Beklim een heuvel, spring in een rivier, slaap onder de sterren. Probeer het. Wat is het ergste dat er je kan gebeuren?’ (Alastair Humpreys in Why you should try your first microadventure).

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel