Now Reading
Modeltekenen op atelier #Haarlem, een video

Modeltekenen op atelier #Haarlem, een video

Elke maand is er i.p. modeltekenen op atelier #Haarlem, hier een video op atelier Haarlem. Een korte impressie van veel mooie poses, waarbij we ook met de stokpoppetjes de houding van de modellen onder de knie proberen te krijgen.
We zijn ontzettend blij met de modellen!

De muziek in de video is van Fay Lowsky en Joost Swarte en heet ‘appellation controlee’.

Stokpoppetjes tekenen

Modeltekenen op atelier Haarlem, een video

Kees van Dongen

Het tekenen en schilderen naar model is in de kunst een begrip. Kees van Dongen had grote bewondering voor Frans Hals en Rembrandt, die in hun losse penseelvoering hun tijd ver vooruit waren. Ook van de zogenaamde ‘Generatie van 1880’, bestaande uit schilders als Isaac Israëls en Breitner neemt hij de schildertechniek van het grotere gebaar over. Deze schilderwijze ontwikkelt hij verder in de richting van het expressionisme.

Model Kees van Dongen
Luisa Casati door Kees van Dongen

Model van Kees van Dongen

Van Dongen woonde sinds 1897 in Parijs en werd bekend met zijn Fauvisme; het direct uit de tube gebruik van felle kleuren, bijna zonder perspectief. Hij werd de grote modeschilder, de portrettist van de mondaine wereld. Hij heeft veel modellen uit de jet set geschilderd, zoals Brigitte Bardot en Luisa Casati.

 

 

Toeval zien in je werk en het gebruiken, is een kunst

Model van Breitner
Geesje Kwak, model George Breitner

Model van George Breitner

Geesje Kwak, 1877 − 1899 was het model van de kunstschilder en fotograaf George Breitner. Zij is bekend geworden door de serie van zeven schilderijen (en bijbehorende fotostudies) die Breitner in 1893 en 1894 van haar gemaakt heeft als het meisje in een rode of witte kimono dat in een oosters interieur op een bank ligt of voor de spiegel staat.

See Also


 

Het model Floor tekenen bij atelier Haarlem

Ella Looise | Schilderijen

 

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel