Now Reading
Modeltekenen op atelier #Haarlem, een video

Modeltekenen op atelier #Haarlem, een video

Elke maand is er Modeltekenen, hier een video 🙂 op atelier #Haarlem. Een korte impressie van veel mooie poses, waar we met veel plezier naar hebben gekeken 🙂
We zijn ontzettend blij met de modellen!

Modeltekenen op atelier #Haarlem, een video

Kees van Dongen

Het tekenen en schilderen naar model is in de kunst een begrip. Kees van Dongen had grote bewondering voor Frans Hals en Rembrandt, die in hun losse penseelvoering hun tijd ver vooruit waren. Ook van de zogenaamde ‘Generatie van 1880’, bestaande uit schilders als Isaac Israëls en Breitner neemt hij de schildertechniek van het grotere gebaar over. Deze schilderwijze ontwikkelt hij verder in de richting van het expressionisme.

Modeltekenen op atelier #Haarlem.Modeltekenen op atelier #Haarlem. Brigitte Bardot en Kees van Dongen
Brigitte Bardot
Luisa Casati

Model van Kees van Dongen

Van Dongen woonde sinds 1897 in Parijs en werd bekend met zijn Fauvisme; het direct uit de tube gebruik van felle kleuren, bijna zonder perspectief. Hij werd de grote modeschilder, de portrettist van de mondaine wereld. Hij heeft veel modellen uit de jet set geschilderd, zoals Brigitte Bardot en Luisa Casati.

Toeval zien in je werk en het gebruiken, is een kunst

Model van Breitner
Geesje Kwak

Model van George Breitner

Geesje Kwak, 1877 − 1899 was het model van de kunstschilder en fotograaf George Breitner. Zij is bekend geworden door de serie van zeven schilderijen (en bijbehorende fotostudies) die Breitner in 1893 en 1894 van haar gemaakt heeft als het meisje in een rode of witte kimono dat in een oosters interieur op een bank ligt of voor de spiegel staat.

Het model Floor tekenen bij atelier #Haarlem

See Also
Video 5 Ophogen Wit, schilderlessen uit de video serie 'schilderen als de Oude Meesters

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters met hun schildertechnieken? Dat kan met deze online Portret schildercursus.

 

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
2
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top