Now Reading
Modeltekenen op atelier #Haarlem, een video

Modeltekenen op atelier #Haarlem, een video

Elke maand is er Modeltekenen, hier een video 🙂 op atelier #Haarlem. Een korte impressie van veel mooie poses, waar we met veel plezier naar hebben gekeken 🙂
We zijn ontzettend blij met de modellen!

 

Modeltekenen op atelier #Haarlem, een video.

 

Modellen in de Kunst

Modellen van Kees van Dongen

 

Het tekenen en schilderen naar model is in de kunst een begrip. Kees van Dongen had grote bewondering voor Frans Hals en Rembrandt, die in hun losse penseelvoering hun tijd ver vooruit waren. Ook van de zogenaamde ‘Generatie van 1880’, bestaande uit schilders als Isaac Israëls en Breitner neemt hij de schildertechniek van het grotere gebaar over. Deze schilderwijze ontwikkelt hij verder in de richting van het expressionisme.

Modeltekenen op atelier #Haarlem.Modeltekenen op atelier #Haarlem. Brigitte Bardot en Kees van Dongen
Modeltekenen atelier #Haarlem
Luisa Casati door Kees van Dongen

 

Kees van Dongen

Van Dongen woonde sinds 1897 in Parijs en werd bekend met zijn Fauvisme; het direct uit de tube gebruik van felle kleuren, bijna zonder perspectief. Hij werd de grote modeschilder, de portrettist van de mondaine wereld. Hij heeft veel modellen uit de jet set geschilderd, zoals Brigitte Bardot en Luisa Casati.

Modeltekenen op atelier #Haarlem
 
See Also
Online schilderlessen en online schildercursussen.Video 1 schilderles Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters. Leren tekenen en schilderen

Het model van George Hendrik Breitner

Geesje Kwak, 1877 − 1899 was het model van de kunstschilder en fotograaf George Breitner. Zij is bekend geworden door de serie van zeven schilderijen (en bijbehorende fotostudies) die Breitner in 1893 en 1894 van haar gemaakt heeft als het meisje in een rode of witte kimono dat in een oosters interieur op een bank ligt of voor de spiegel staat.

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top