Modeltekenen, atelier #Haarlem

Modeltekenen voor kinderen en volwassenen

Elke maand organiseer ik het modeltekenen op atelier #Haarlem, het is onderdeel van de schilderlessen. Waarbij ik de tekenvaardigheden, evenals het ‘kijken’ van de cursisten probeer aan te scherpen. Evenals ook de oog-hand co√∂rdinatie te verbeteren.

Dit zijn een paar modellen van de modelteken lessen.

Ella Looise- Modeltekenen op atelier #Haarlem

Vanavond heb ik Floor model laten zitten bij de volwassenen cursisten. Ze tekenen haar hoofd in verschillende standen.

Modeltekenen, atelier #Haarlem
Het model Floor #modeltekenen

Modeltekenen

De kijk- en tekenvaardigheden van de cursisten verbeteren

Iedere maand organiseer ik model tekenlessen bij atelier #Haarlem. Deze modeltekenen lessen zijn voor alle kinderen, tieners en volwassenen. Hiermee werk ik aan de kijk- en tekenvaardigheden van de cursisten.

De leerlingen van het atelier staan zelf model en voor de lessen van de volwassenen staan de leerlingen, die zich hebben opgegeven weer model.

Oog-hand verbinding

Het model laat ik in allerlei standen staan of zitten, zoals stil poseren. Eveneens laat ik het model ook staande poses met steeds kortdurende actie houdingen aannemen. Met behulp van stokpoppetjes worden de kortdurende houdingen geschetst. Hiermee probeer ik het echt leren kijken te stimuleren.

Blind tekenen

Daarnaast zet ik het model ook in een pose een neer, waarbij de cursisten tijdens het tekenen niet er op het papier mogen kijken. Hiermee probeer ik de oog-hand coördinatie te verbeteren.

Foto’s van de schilderlessen

Foto’s van de schilderlessen van kinderen, tieners en volwassenen op het atelier #Haarlem.

Leave a Reply