Neo Rauch schildert in deze video aan zijn doek

Neo Rauch (Leipzig, 18 april 1960) is een Duitse schilder. Hij wordt gerekend tot de meest toonaangevende kunstenaars van dit moment.

Neo Rauch heeft een bijzondere plaats in de hedendaagse kunst. Hij is geboren in Oost-Duitsland en is opgeleid aan de kunstacademie van Leipzig, nog voor de val van het IJzeren Gordijn. Daar is hij gevormd in een figuratieve traditie, in een tijd waarin er in het Westen voornamelijk werd gedacht in conceptualiteit en abstractie.

neo-rauch-gewitterfront-2016-olieverf-op-doek

Hij heeft o.a. meegedaan aan de Biënnale van Venetië en Biënnale van São Paulo. In 2002 won hij de The Vincent van Gogh Biennal Award for Contemporary Art in Europe.

 Schilderij ‘Gewitterfront’

Neo Rauch schildert zijn eigen visioenen en droombeelden

en voert de kijker mee naar een schijnbaar herkenbare wereld, die na een eerste gevoel van houvast bij nadere beschouwing discrepanties vertoont en daarmee verwarring en verontrusting veroorzaakt. Je krijgt het gevoel dat je aan de rand van een afgrond staat, maar je valt net niet. Voor mij belichaamt hij onze zoektocht naar identiteit, misschien wel onze Europese zoektocht daarnaar. Vorig jaar kocht het museum De Fundatie zijn werk Gewitterfront (2016) (aldus Ralph Keuning, directeur).

Vanaf 21 januari 2018 zijn in Museum de Fundatie meer dan 60 werken van Rauch te zien.

Rauch – Dromos, 25 jaar schilderijen, 1993-2018, 21 januari t/m e3 juni in Museum De Fundatie, Zwolle.

Neo Rauch tekent, en schildert hier aan een ander schilderij 

Uitleg over olieverf schilderen voor beginners en gevorderden.

Comments are closed