Now Reading
Olieverf penselen reinigen met Groene zeep, video

Olieverf penselen reinigen met Groene zeep, video

Deze video gaat over hoe je je olieverf penselen kan reinigen. Begin met de kwasten schoon te maken met keukenpapier of poetspapier. ik gebruik altijd poetspapier en wrijf daarmee eerst de klodders olieverf van de penselen.
Schilderles atelier #Haarlem.

Terpentine (White Spirit)

Daarna pak ik de Terpentine (White Spirit), die verkopen ze bij winkels, zoals het Kruidvat of Albert Heijn, en spoel daar de penselen in uit.

Groene zeep voor olieverf penselen reinigen

Nu komt de Groene zeep aan de beurt. Ik pak een beetje uit de pot. En vorm een kommetje van mijn hand, waarmee ik de olieverf kwasten ga schoonmaken met lauw warm water. In het kommetje van mijn hand draai ik ze op deze wijze in het sop en daarna snel ik ze goed schoon.

Penselen droogwrijven

Ik wrijf de penselen met de haren mee zorgvuldig droog. En zet ze rechtop in een pot om verder te laten drogen. Maar je kunt ze ook plat neerleggen.

Laatste schilder blogs, en -tips

Penselen in de lijnolie

Wanneer je met olieverf penselen werkt, kan je de penselen ook in de lijnolie leggen. Dat werd bij de Oude Meesters op hun atelier gedaan. Wel schoonvegen natuurlijk, om b.v. de volgende dag weer verder te werken. Zo doe ik het 🙂 Want het steeds met Terpentine en Groene zeep schoonmaken, is niet altijd goed voor de haren van de duurdere penselen.

See Also

Kleur Paars mengen 🎨Kleuren mengen

De kleur onderschilderingen Portret van het Meisje, video 6

Portretten

Online video schilderlessen

Ook op mijn kanaal op YouTube vind je video schilderlessen met de Oude Meesters schildertechnieken. Zoals de video schilderlessen van Hoe Witte kleding schilderen  video 7 De Witte japon klaar schilderen.

Toeval zien in je werk en het gebruiken, is een kunst

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel