Olieverf schilderij van Koos, shagje rollen

Ik heb het olieverf schilderij van Koos gemaakt kort voordat hij was gestopt met roken. In zijn karakteristieke houding met zijn favoriete pakje shag rolt hij een peukje. Maar hij ging stoppen met roken, daarom hem in zijn favoriete houding voor de ezel gezet en heb ik deze pose geschilderd.

Olieverf schilderij van Koos zijn shagje aan het rollen

Met een korte video een kort fragment van het schilderen de ‘finishing touch’ schilder ik hier nog aan het shagje rollen.

Portret van Koos, olieverf schilderij

Storytelling olieverf schilderij van Koos en hoe de huidkleur schilderen

Op de pagina van video art storytelling, staat deze video: een beeldverhaal over en achter het schilderij van Koos. Het. is het verhaal achter mijn inspiratie bij het maken van dit schilderij: Portret van Koos en hoe de huidkleur te schilderen. Ik werd geïnspireerd door Lucian Freud, zijn werk draait helemaal om de huid!

Olieverf schilderij van Koos en zijn shagje rollen, olieverf schilderij, 120 x 100 cm.

Zo begon de geschiedenis van het peukje

1492

In 1492 beschreef de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus de eerste gewoonte van roken van tabak.

1518

De bemanningsleden van Christoffel Columbus uit Spanje en Portugal namen de plant mee naar Europa. En de Spanjaard Reodrigo de Jerez begon ook te roken alleen de mensen waar jij woonde waren bang voor de rook uit zijn mond en neus dat jij voor 7 jaar in de gevangenis moest wegens toverij.

1560

De Franse ambassadeur Jean Nicot in Lissabon stuurde een tabaksplant naar Frankrijk toe. Hei zei dat dit wonderkruid was tegen de schurft, verkoudheid, reuma, koorts, slangenbeten en zweren. In een razend tempo veroverde de plant heel Europa.

1564

De tabaksplant kreeg de naam Nicotiana, naar Jean Niot.

Bron: Kunst en cultuur infonu.nl 

Andere Portretten van Koos

Ik heb nog een ander portret van hem in olieverf geschilderd, en ook hier staat er nog één in houtskool.

Andere Portretten in olieverf geschilderd

Portretten vind ik heel fijn om te schilderen. Hier zie je nog meer portretten door mij geschilderd. En hier van zijn grote vriend Rocker, een online schilderles.

Leave a Reply