Now Reading
Olieverf schilderij van Koos, shagje rollen

Olieverf schilderij van Koos, shagje rollen

Online schilderen. Online schilderlessen en online schildercursussen. Olieverf schilderij van Koos
Het verhaal achter het schilderij portret van Koos
Video fragment van het schilderen. Portret van Koos, olieverf schilderij
View Gallery

Ik heb het olieverf schilderij van Koos gemaakt kort voordat hij was gestopt met roken. In zijn karakteristieke houding met zijn favoriete pakje shag rolt hij een peukje. Maar hij ging stoppen met roken, daarom hem in zijn favoriete houding voor de ezel gezet en heb ik deze pose geschilderd. Met een kort video fragment van het schilderen de ‘finishing touch’ schilder ik hier nog aan het shagje rollen.

Storytelling olieverf schilderij van Koos

Op de pagina van video art storytelling, staat deze video, een olieverf schilderij van Koos: een beeldverhaal over en achter het schilderij van Koos. Het. is het verhaal achter mijn inspiratie bij dit schilderij: Portret van Koos en hoe de huidkleur te schilderen. Ik werd geïnspireerd door Lucian Freud, zijn werk draait helemaal om de huid!

De Huidkleuren

De huid heeft heel veel kleuren en wijzigt voortdurend. Dat zie je goed, wanneer je live een model na schildert. De huidkleuren wijzigen steeds. Niet alleen verandert ze door de tijd of door rechtstreekse invloeden van buiten en van binnen in het lichaam. Maar de kleur van de huid wijzigt ook door de lichtinval tijdens het schilderen op de huid. Interessant om te zien.  

Plein air mijn tomaten geschilderd

Olieverf schilderij van Koos en zijn shagje rollen, olieverf schilderij, 120 x 100 cm.

De geschiedenis van het peukje

1492

In 1492 beschreef de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus de eerste gewoonte van roken van tabak.

1518

De bemanningsleden van Christoffel Columbus uit Spanje en Portugal namen de plant mee naar Europa. En de Spanjaard Reodrigo de Jerez begon ook te roken alleen de mensen waar jij woonde waren bang voor de rook uit zijn mond en neus dat jij voor 7 jaar in de gevangenis moest wegens toverij.

1560

De Franse ambassadeur Jean Nicot in Lissabon stuurde een tabaksplant naar Frankrijk toe. Hei zei dat dit wonderkruid was tegen de schurft, verkoudheid, reuma, koorts, slangenbeten en zweren. In een razend tempo veroverde de plant heel Europa.

1564

See Also

De tabaksplant kreeg de naam Nicotiana, naar Jean Niot.

Bron: Kunst en cultuur infonu.nl 

Meer Portretten van Koos

Ik heb nog een ander Portret van Koos in olieverf geschilderd, en ook hier staat er nog een houtskool Portret van Koos.

Stilleven schilderij Kopje koffie op Perzisch tapijtje

Portretten vind ik heel fijn om te schilderen. Zoals dit Portret van Clairy Polak geschilderd met de Oude Meesters schildertechnieken voor Sterren op het Doek. En bijvoorbeeld van onze hond Portret van Rocker, die tevens als schilderles is gepubliceerd.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel