Now Reading
Olieverf schilderijen met Oude Meesters schildertechnieken

Olieverf schilderijen met Oude Meesters schildertechnieken

Oude Meesters schildertechniek
Schilderen aan meisje in de kersenboomgaard
Olieverf schilderij. Het meisje in de kersenboomgaard. Genrestukken
Online Atelier samen schilderen. Katrien schilderles. Ella Looise
Ella Looise Online schilderlessen +8
View Gallery
Schilderen aan meisje in de kersenboomgaard

Olieverf schilderijen geschilderd op doek, olieverf papier of canvas board. Schilderijen van de laatste jaren. Veel portretten in de Oude Meesters schildertechnieken. In groot en klein formaat, schilderij in opdracht of gewoon voor de lol.

 

Olieverf schilderijen

 

Schilderij ‘Meisje in de kersenboomgaard’

 

Het schilderij ‘meisje in de kersenboomgaard  gaat over Janne. We zijn in de kersenboomgaard en zij pakt een kers, brengt hem naar haar mond. Ze geniet zichtbaar van de smaak. Je hebt van die momenten dat de tijd lijkt stil te staan. Daarom heb ik dit moment vastgelegd.

Schilderijen Online schilderlessen ‘Samen schilderen’

Schilderij Katrien

Op de  ‘samen schilderen‘ schildersessies heb ik dit schilderij van Katrien geschilderd. Ik heb dit doek alla prima geschilderd naar de Oude Meester Frans Hals. Zijn doeken lijken op die manier (alla prima) te zijn geschilderd. Ook in deze schilderles Een dochter voor Frans Hals heb ik deze schildertechniek gebruikt.

See Also

Online schilderles Samen schildersessies, portret leren schilderen. Hoe Portret met Clair-obscur schilderen deze week online schilderles

Alla Prima

Alla Prima (Italiaans voor ‘bij de eerste poging’) is een schildertechniek waarbij nieuwe verf laag wordt toegevoegd op de voorafgaande nog natte verf lagen. Deze techniek wordt ook wel nat-in-nat schildertechniek genoemd. De kleuren worden behalve op het palet ook op het schilderij zelf gemengd en nat tegen en over elkaar gezet. Ook bij het buiten schilderen (Plein air) gebruik ik deze alla prima techniek. Zoals bij dit voorbeeld: Alla Prima schilderij koeien in de wei.

Bij Sterren op het doek schilderen

Portret van Clairy Polak

 

In de TV serie Sterren op het Doek heb ik dit portret van Clairy Polak geschilderd met de Oude Meesters schildertechnieken.

Gepubliceerde schilderijen

Portret van Han Prins

 

Er zijn veel olieverf schilderijen van mij gepubliceerd in het magazine Atelier. Zoals  Portret van Han Prins, een gepubliceerde schilderles.

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top