Online schilderlessen voor & Schildercursussen | Oude Meesters schildertechniek

De ondertekening ‘de Oude Meesters’ schildertechniek Video 2

Dit is deel twee van de video podcast serie ‘de schildertechniek van de Oude Meesters’ vanuit mijn atelier; de ondertekening of penseelschets.

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters uit de 17e eeuw? Dat kan met de online schildercursus Portret van het Meisje.

Video De ondertekening Portret van het Meisje

Met een lichtbox (of je kunt het ook tegen het raam houden) trek je een portret (of voorstelling) over op blanco papier in het formaat van het canvas.

Het Portret van het Meisje overbrengen

Om de ondertekening over te brengen op het canvas gebruiken we houtskool.
Het houtskool brengen we aan op de achterkant van het papier met het Portret van het Meisje. Vervolgens zetten we het papier op het canvas vast om ongewenste verschuivingen tijdens het overzetten te voorkomen met een clip (of met plakband). Voor de ‘transfer’ kiezen we een scherp HB potlood en trekken het portret over. Controleer na een paar lijnen of het portret goed doorgedrukt wordt.

De ondertekening of penseelschets

Colore

In Italië schilderden de kunstenaars uit Venetië, zoals Titiaan, en ook Rembrandt uit de 17e eeuw hun voorstelling direct op het doek met spontane, sensuele kwaststreken.

Disegno

Maar veel andere Oude Meesters met Florence als centrum tekenden vooraf het portret of hun voorstelling op papier, voordat ze deze overbrachten op het doek met een transfer.

Online Atelier


In de online schildercursus Portret van het Meisje leren schilderen als de Oude Meesters. 

Wil je leren schilderen als de Oude Meesters Titiaan, Rembrandt en Frans Hals? Dat is mogelijk met de online schilderlessen en vooral de online schildercursus: Portret van het Meisje.

Andere Portretten met olieverf geschilderd.

Een andere video serie: Hoe Witte kleding schilderen


De schilderlessen uit de video podcast serie ‘de Oude Meesters’ schildertechniek;

Leave a Reply

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel