Now Reading
Online schilderles Katrien schilderen, video

Online schilderles Katrien schilderen, video

Op de online schilderles hebben we Katrien Duck geschilderd. Ik besloot haar te schilderen, zoals Frans Hals schilderde in zijn ‘alla prima’ schildertechniek. Hier beschrijf ik uitgebreid het schilderen met olieverf.

 

ALLA PRIMA schildertechniek

 

Alla Prima (Italiaans voor ‘bij de eerste poging’) is een schildertechniek waarbij nieuwe verf laag wordt toegevoegd op de voorafgaande nog natte verf lagen. Deze techniek wordt ook wel ‘nat-in-nat’ schildertechniek genoemd. Met deze techniek wordt het schilderij binnen een relatief korte tijd geschilderd. De kleuren worden behalve op het palet ook op het schilderij zelf gemengd en nat tegen en over elkaar gezet. Meestal is het formaat van het doek klein, omdat het in een sessie moet wordt geschilderd. Deze schildertechniek wordt vaak gebruikt bij olieverf omdat het even duurt voordat deze verf droog is.

Video schilderles Katrien

Video met een korte impressie van de samen online schilderles Katrien. 

Rijksstudio

Bij de Rijksstudio is het mogelijk om voor Katrien een kanten blousje of kraag of ander kantje te zoeken. Rijksstudio is onderdeel van het Rijksmuseum. Eveneens zijn er heel veel voorbeelden te vinden en het leuke is, dat je zelf verzamelingen kan maken en ook de schilderijen uit het Rijksmuseum kunt downloaden.
In deze schilderles van mijn zelfportret schilderij heb ik ook een ‘kanten stof’ als voorbeeld gezocht.

See Also

#Corona, Zeegezicht olieverf schilderij naar de oude meesters Willem van der Velde ll en Turner

 

Schilderles, hoe de ogen leren schilderen

In deze schilderles beschrijf ik hoe ik de ogen schilder van Katrien.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel