Now Reading
Online schildersessies. Schilderlessen voor iedereen!

Online schildersessies. Schilderlessen voor iedereen!

Online schildersessies, online schilderlessen met de schildertechnieken van de Oude Meesters voor iedereen! Gedurende de Lockdown. De schilderlessen waren voor beginners en gevorderden, voor kinderen (vanaf 12 jaar), tieners en volwassenen en ook voor de cursisten tijdens de lockdown. Ik schilderde ook mee!

Voor wie waren deze online schilderlessen?

Voor alle schilder liefhebbers. We schilderden samen met hetzelfde voorbeeld, een afbeelding of foto. Voor het plezier, om te leren schilderen of alleen om te kijken.

De camera stond op mijn schildersezel gericht.

Natuurlijk kon je mij volgen bij het schilderen, want bij deze online schildersessies stond de camera op mijn ezel gericht. Daarbij vertelde ik wat ik deed en waarom en waarmee, dus over het schildermateriaal en de schildertechnieken ook die van de Oude Meesters. Het was om te leren, om ervaring op te doen of om te kijken.

Portret hond penseelschets, online schilderles Oude Meesters schildertechnieken

Online schildersessies

De Online Schilderlessen

  • Anderhalf uur schildersessie was  met Zoom
  • Volwassenen, tieners en kinderen bij elkaar, geen gesplitste groepen.
  • Met CHAT rondjes, voor vragen en antwoorden
  • We schilderden met z’n allen met dezelfde FOTO
  • Het was voor BEGINNERS en GEVORDERDEN
  • Met EIGEN spullen
  • Vanuit het comfort van THUIS

Iedereen schilderde met zijn zelfgekozen materiaal; vaak acrylverf of olieverf. Hier staat een uitgebreid artikel over olieverf, waarin ook veel tips voor het schilderen met acrylverf staan.

Aangezien we (bijna) iedere week een andere foto namen, was het mogelijk dat iedereen mee kon doen. Het schilderij was meestal niet klaar tijdens deze sessie, maar thuis kon je er aan doorwerken. En er eventueel bij de volgende schildersessie weer vragen over stellen. Voor de schilderles datum stuurde ik de Zoom link en plaatje van die week via Email en Whatsapp toe.

Online Schildersessies. online schilderlessen. Ella Looise | Hoe leren tekenen en schilderen, atelier #Haarlem

Wat hebben we geschilderd op deze online schilderlessen?

Op de online schilderlessen met de schildertechnieken van de Oude Meesters hebben we b.v. een veldboeket met toon geschilderd. Net als bij ‘het portret met clair-obscur’. We hebben Katrien geschilderd met echte ogen, waarvan weer een aparte schilderles is gemaakt. Een landschap schilderij, zeegezicht, parels en kabouter in de sneeuw.

See Also


Kijk bij Online schilderen voor meer schilderlessen en foto’s.

Media, schilderlessen publicaties

In het blad Atelier zijn er diverse schilderijen als schilderlessen gepubliceerd. waarmee je ook zelf kan leren schilderen.

Laatste schilder blogs en tips

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel