Now Reading
Opgezette eekhoorn is onderdeel van de muurschildering

Opgezette eekhoorn is onderdeel van de muurschildering

Opgezette eekhoorn muurschildering

De opgezette eekhoorn ‘Babbel’ is onderdeel van de muurschildering geworden. Deze eekhoorn heb ik vorige week opgezet, nadat ik in het Rembrandthuis ben geweest. Waar ik op het atelier van Rembrandt zijn schildertechnieken en het prepareren van zijn schilderdoek met kleur grondlaag en onderschilderingen heb bekeken. 

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters? Dat is mogelijk met deze online schildercursus Portret leren schilderen als de Oude Meesters.

 

Muurschildering met opgezette eekhoorn

 

Vervolgens heb ik op mijn prepareer atelier in mijn huis de ezel van Rembrandt met het lege schildersdoek op de muur geschilderd. Precies zoals uit het atelier van Rembrandt. Tenslotte heb ik op het lege schildersdoek de opgezette eekhoorn bevestigd. Dit eekhoorntje heb ik tijdens de prepareer opleiding bij Bos en Fauna opgezet.

 

Wat is prepareren?

 

Prepareren is het bewerken van een dood dier, zodat het geconserveerd blijft. In de volksmond heet dit ‘opzetten’, maar dat is eigenlijk alleen maar het laatste deel van het preparatieproces.

See Also
#Corona, Zeegezicht olieverf schilderij naar de oude meesters Willem van der Velde ll en Turner

Van de overleden eekhoorn heb ik zijn huid verwijderd en met chemische middelen geconserveerd. Vervolgens heb ik de huid over een met de hand gewikkeld vorm van stro weer opgebouwd. Het ‘skelet’ is met als voorbeeld de maten van het echte lijf opgebouwd, want de huid moet er natuurlijk weer netjes overheen passen. 

Mijn muurschildering in olieverf Hollandse koeien met de opgezette hen fazant, een panorama (naar Mesdag).

Bont en Kant schilderij, schilderles

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel