Now Reading
Opgezette eekhoorn is onderdeel van de muurschildering

Opgezette eekhoorn is onderdeel van de muurschildering

Opgezette eekhoorn muurschildering
muurschildering Atelier Ella Looise
Muurschildering
Opgezette eekhoorn muurschildering
View Gallery
muurschildering Atelier Ella Looise

De opgezette eekhoorn ‘Babbel’ is onderdeel van de muurschildering geworden. Deze eekhoorn heb ik vorige week opgezet, nadat ik in het Rembrandthuis ben geweest. Waar ik op het atelier van Rembrandt zijn schildertechnieken en het prepareren van zijn schilderdoek met kleur grondlaag en onderschilderingen heb bekeken. 

Muurschildering met opgezette eekhoorn

Vervolgens heb ik op mijn prepareer atelier in mijn huis de ezel van Rembrandt met het lege schildersdoek op de muur geschilderd. Precies zoals uit het atelier van Rembrandt. Tenslotte heb ik op het lege schildersdoek de opgezette eekhoorn bevestigd. Dit eekhoorntje heb ik tijdens de prepareer opleiding bij Bos en Fauna opgezet.

Wat is prepareren?

Prepareren is het bewerken van een dood dier, zodat het geconserveerd blijft. In de volksmond heet dit ‘opzetten’, maar dat is eigenlijk alleen maar het laatste deel van het preparatieproces.

Portret van Mark Rober en zijn eekhoorn project schilderen

Van de overleden eekhoorn heb ik zijn huid verwijderd en met chemische middelen geconserveerd. Vervolgens heb ik de huid over een met de hand gewikkeld vorm van stro weer opgebouwd. Het ‘skelet’ is met als voorbeeld de maten van het echte lijf opgebouwd, want de huid moet er natuurlijk weer netjes overheen passen. 

See Also

Mijn muurschildering in olieverf Hollandse koeien met de opgezette hen fazant, een panorama (naar Mesdag).

Bont en Kant schilderij, schilderles

Meer Blogs

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel