Now Reading
Oude Meesters schilderles Video 6 Portret van het Meisje

Oude Meesters schilderles Video 6 Portret van het Meisje

In deze Oude Meesters video schilderles schilder ik verder over de droge onderschildering deel één, les #5 van het ‘Portret van het Meisje’. Ik werk hier aan het volume in het schilderij en de details.

Video De Onderschildering deel twee

Olieverf

  • Titaanwit
  • Venetiaansrood
  • Beenderzwart (Ivory Black)
  • Runderharen penseel
  • Varkensharen penseel

Titaanwit en geen medium

Met Titaanwit breng ik een lichte, dunne laag aan over de onderschildering. Ik gebruik geen verdunning medium, maar gebruik de olieverf puur uit de tube.

Portret hond penseelschets, oude meesters schilderles

Penselen

Met een zacht runderharen penseel wrijf ik de verf in de kleinere gebieden van het gezicht. Voor de grotere gebieden in het portret en ook voor de achtergrond gebruik ik een hard varkensharen penseel. Ik wrijf de verf soms met mijn vingers uit bij de schaduwgebieden om de ondergrond, waar nodig, weer zichtbaar te maken , maar je kunt daarvoor ook een katoenen doek gebruiken.

Portretschilderen van beginner tot gevorderd

Meer schildertips

Details van de gezichtskenmerken

De gezichtskenmerken schilder ik met een zacht runderharen penseel. Ik meng Venetiaansrood en Beenderzwart voor een bruine verf en schilder hiermee verder. Bij menging met het al opgebrachte Titaanwit ontstaat een lichtere bruin getint verf.
Overlaad je penseel niet met verf. Een kleine hoeveelheid verf is beter beheersbaar!

See Also


Portretten

Andere Video’s ‘Portret van het Meisje’ geschilderd in de Oude Meesters schildertechniek.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel