Over Ella Looise

Ella Looise, ik ben al ruim vijfentwintig jaar actief in de kunstwereld. Als beeldhouwer,  afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld, kunstacademie te Amsterdam in 1994. Daarna sinds die tijd geef ik drie dagen per week schilderlessen aan kinderen, tieners en volwassenen op het atelier en ook vanaf januari 2021 online schilderles en online schildercursussen.

Ella Looise, kunstenares. Foto voor over mij pagina
Schilderijen. Schilderles. Online samen schildersessie, schilderles bloemen schilderen

Atelier #Haarlem en Online Atelier

Schilderlessen

Zeven dagen per week ben ik bezig met schilderen en ook het creëren van content over het schilderen. Zoals over de schildertechnieken en het schildermateriaal, evenals olieverf, met de pigmenten en ook de schilder mediums.

Het is mijn passie om deze kennis en kunde over te brengen aan anderen, door middel van  schilderlessen op het Atelier #Haarlem of  Online Atelier. Tevens in de media, zoals deze publicaties.

Sinds de lockdown januari 2021 zijn er de wekelijkse online atelier ‘samen schilderen’, schilderlessen. Anders gezegd live schildersessies voor iedereen!

Veel informatie staat in deze online schilderles: Hoe leren tekenen en schilderen

Schilderen als de Oude Meesters

In het bijzonder richt ik me op het schilderen als de Oude Meesters met hun schildertechnieken; zoals de imprimatura, penseelschets, doodverf, onderschildering in kleur, glaceer lagen en het alla prima en impasto schilderen.

Video schilderlessen

Deze schildertechnieken komen in mijn video’s: Portret van het Meisje, die ook op YouTube zijn te vinden, evenals de video serie Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters. Op Instagram, en middels mijn schilderlessen.

Over Ella Looise haar projecten

mijn projecten
logo Ella Looise

Sleutelmomenten van projecten, waardoor ik ben geïnspireerd.

Media Publicatie

Atelier magazine/interview Philip Akkerman

Het interview met Philip Akkerman, waardoor ik enthousiast werd voor de Oude Meesters schildertechniek

Behang project

alla Frans Hals Museum

Aan het werk met dit project ontstond de foto, die nu als handtekening op mijn schilderijen te zien is.

Video Podcasts

TV Atelier #Haarlem

Geïnspireerd door het inkijkje bij de TV opname 'Sterren op het Doek' ben ik video podcast series gaan maken op atelier #Haarlem.

Atelier Magazine Publicaties

Een aantal jaren heb ik in de media voor het blad Atelier Magazine schilderijen gemaakt, die tevens als schilderlessen zijn gepubliceerd.

Animatie lessen

Ontzettend leuke tijd gehad met het geven van animatie lessen op verschillende scholen. Ook staan op mijn kanaal van YouTube nog een aantal video’s, die door de leerlingen zijn gemaakt.