Pakje Kunst komt ook in Haarlem en ik doe mee

Pakje Kunst in de oude sigaretten automaatKunstenaars uit regio Haarlem opgelet: Goed nieuws! Pakje Kunst komt ook naar Haarlem,dat schrijft Iris van Zanten op haar Facebook pagina. Uit een oude sigarettenautomaat kan er op laagdrempelige manier een uniek minikunstwerkje van een regionale kunstenaar worden getrokken met een biografie van de maker. Een idee van de Tilburgse kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen.

Pakje Kunst komt ook in Haarlem en ik doe mee

Documentatie bij het Pakje Kunst.
Gefeliciteerd met mijn werk in dit pakje kunst met de titel; SCHILDERIJ

Schildersdoeken zet ik zelf in elkaar. Op de foto smeer ik huidenlijm (een primer) op het linnen doek. Huidenlijm wordt gemaakt van de huid en de beenderen van hazen, konijnen en andere kleine knaagdieren b.v. muizen.

Ik onderteken mijn werk niet met mijn naam, maar met een geschilderde afbeelding. Deze foto is de basis voor die handtekening.

Schilderij
Het schilderen en prepareren (taxidermie) vallen in dit ruimtelijk beeld; schilderij samen.

Dit ruimtelijk werk; het muisje als een karpet geprepareerd op het postament dat tegelijkertijd (op de andere zijde) het schilderij met mijn handtekening is. Trots ben ik op dit sleutelwerk.

UPDATE: 12 april 16.00 uur is de opening in het Kunst Uitleen centrum

 Foto’s van het ‘schilderij’ proces

2 Comments